HBO 21+ toets

Waarom de 21+ toets?

Beschik je niet over één van de genoemde diploma’s en ben je 21 jaar of ouder? Dan bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de 21+ toets. Het doel van deze toets is vaststellen of je een reële kans hebt om een HBO-opleiding van Hogeschool NTI succesvol af te ronden.
Tijdens de 21+ toets worden de volgende 4 onderdelen getoetst:

  • Nederlands tekstverklaren
  • Engels tekstverklaren
  • Rekenvaardigheden
  • Logica (cijferreeksen, figurenreeksen, syllogismen en analogieën)

Het is erg belangrijk om je goed voor te bereiden op deze toets! Dit kun je doen door oude HAVO-eindexamens voor Nederlands en Engels te maken, te oefenen met rekentoetsen op 3F niveau en de 4 onderdelen binnen Logica te trainen. Voorbeelden hiervan zijn op internet in veelvoud te vinden. 

Aanmelden voor de 21+ toets

Naar aanleiding van de 21+ toets krijg je van de Toelatingscommissie een advies of je wel of niet met een HBO-opleiding van Hogeschool NTI kunt starten. De 21+ toets wordt vrijwel dagelijks digitaal afgenomen op meer dan 20 locaties in Nederland.
Let op: Aanmeldingen voor een toelatingstoets kunnen geannuleerd worden tot 14 dagen voor de gekozen examendatum, na die termijn is volledige betaling verschuldigd. Annuleren kan via email (klantenservice@nti.nl) of telefonisch (071 - 750 10 10).

Inschrijven is geld terug!

Slaag je voor de 21+ toets, dan mag jij starten met de HBO-opleiding van jouw keuze. Wanneer je niet slaagt voor de 21+ toets, kun je starten met een HBO-programma van Hogeschool NTI. De kosten voor de 21+ toets bedragen € 84,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een HBO-opleiding of een HBO-programma van Hogeschool NTI.

Extra tijd nodig?

Heb je dyslexie, dyscalculie of denk je om een andere reden recht te hebben op meer tijd? Dan is het mogelijk om extra tijd aan te vragen voor het examen. Stuur in dat geval je NAW-gegevens, plus een medische verklaring van dyslexie of dyscalculie, naar examinering@nti.nl. Je medische verklaring wordt vervolgens gecheckt, waarna het examenbureau contact met je opneemt over het boeken en betalen van het examen.