Maatschappelijk Verantwoord ondernemen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een belangrijk onderdeel geworden van onze samenleving. Bedrijven proberen steeds meer activiteiten te verrichten op het gebied van bijvoorbeeld recycling of het steunen van goede doelen. Ook het NTI draagt haar steentje bij als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit doen wij op diverse manieren, zoals ons drukwerk, maar ook steun aan goede doelen en bepaalde voordelen ten opzichte van het regulier onderwijs.

Groen drukwerk

Wist je bijvoorbeeld dat een groot gedeelte van ons drukwerk, zoals actieflyers en direct mailings, wordt gedrukt op gerecycled materiaal en dat de productie van dit drukwerk CO2 neutraal is? De drukker let op energie- en waterverbruik, de minimalisering van afvalstoffen en het terugdringen van het gebruik van chemicaliën, volgens international erkende normen en standaarden. Hierdoor wordt het milieu gespaard en daar geeft je jouw bijdrage aan, door voor het NTI te kiezen.

Steun aan Kinderhulp

Het NTI biedt steun aan de non-profit organisatie Kinderhulp. Het Nationaal Fonds Kinderhulp is een landelijk opererend fonds, dat kinderen die ernstige problemen hebben in de thuissituatie geholpen worden door middel van geldinzameling. Dit gebeurt op verschillende manieren, bijvoorbeeld door de jaarlijkse collecte, het werven van donateurs en het organiseren van inzamelacties. Zo kunnen deze kinderen weer financiële steun krijgen, voor bijvoorbeeld een fiets. En daar helpt NTI aan mee!

Casa Elias

Casa Elias is een organisatie die zich inzet voor dakloze en mishandelde kinderen in Honduras. Deze kinderen worden liefdevol opgevangen in een weeshuis met een huiselijke sfeer. Dit gebeurt in een “Small Group Home”, waarbij kinderen in een groep van 6-8 personen worden geplaatst. Bovendien krijgen ze de beste educatie en gezondheidszorg, zodat ze een betere toekomst tegemoet gaan. Voor het NTI een echt passende partner, die wij graag ondersteunen! Zo zenden wij divers materiaal ter ondersteuning van de scholing naar Casa Elias.

Yann Copley, de initiator van Casa Elias, kan de kennis van de opleiding MBO Sociaal Cultureel Werker die hij gevolgd heeft bij het NTI goed toepassen op de praktijk. “Mede dankzij het NTI kan ik mijn dromen verwezenlijken, tegelijk leren én werken aan mijn eigen toekomst. Het is enorm leuk om samen met andere vrijwilligers activiteiten te bedenken waarbij de kinderen plezier van hebben. Zo kwam ik op het idee om een toernooi te organiseren voor alle kindertehuizen in San Pedro Sula. Geen makkelijke opgave maar gelukkig wist ik hoe ik het moest aanpakken.” Wilt u meer weten over Casa Elias of zelf doneren, bezoek dan www.casaelias.org.

Edukans

Edukans is een stichting met de overtuiging dat ieder kind recht heeft op onderwijs. Zij zien, net als het NTI, scholing als de meest duurzame vorm van ontwikkeling. Edukans werkt concreet aan méér scholen, schoolbanken, schoolborden, boeken en leraren in ontwikkelingslanden. Het NTI is er trots op om zo’n vooruitstrevende organisatie te sponsoren! Het NTI steunt de Shalom de Musa basisschool in de sloppenwijk Manchay. Deze sloppenwijk ligt in de Peruaanse hoofdstad Lima. In de komende periode worden daar extra klaslokalen gebouwd, omdat er te veel leerlingen zijn voor de huidige capaciteit. En daar helpt het NTI samen met u aan mee!

Unity FM

Het NTI steunt Unity FM, een radio- en kabelzender in Leiden en omgeving. Het is belangrijk dat ook regionale omroepen blijven bestaan naast de grotere spelers. Daarom helpt het NTI mee aan de ontwikkeling van de vrijwilligers die bij Unity FM zijn aangesloten. De vrijwilligers die zich inzetten voor Unity FM, mogen geheel gratis een werkgerelateerde opleiding volgen bij het NTI, zoals bijvoorbeeld de cursus Digitale fotografie of de beroepsopleiding Journalistiek schrijven. Hierdoor kunnen de redacteuren, presentatoren, verslaggevers, technici en fotografen kwalitatief nieuws en informatie via dit medium blijven overbrengen.

NTI sponsort damesschaatsploeg CorendonDamesschaatsploeg Corendon

Het NTI sponsort de damesschaatsploeg Corendon. Coach Renate Groenewold gaat met haar meiden op weg naar de wereldtop. De ploeg zet zich onder andere in voor de Stichting Talent naar de Top en Pink Ribbon, een stichting die strijdt tegen borstkanker. Het NTI vindt dat topsport beloond mag worden en biedt daarom iedere schaatsster een opleiding aan. Met enthousiasme worden onder andere Binnenhuisarchitectuur, Yoga en Digitale fotografie gevolgd. Coach Groenewold vindt het namelijk belangrijk dat de schaatssters naast topsport ook nadenken over een leven na hun schaatscarrière. Het NTI sluit zich hier helemaal bij aan. Ook rijden alle dames van de schaatsploeg in een splinternieuwe Renault Clio, zodat zij veilig en comfortabel de weg op kunnen.

Thuisstudie en het milieu

Thuisstudie is over het algemeen qua milieuvriendelijkheid interessanter dan regulier onderwijs. Dit blijkt zelfs uit een onderzoek van de Open Universiteit Nederland uit 2008. Hierbij werden regulier, online en schriftelijk onderwijs met elkaar vergeleken en schriftelijk, maar vooral ook online onderwijs waren vele malen beter voor het milieu qua CO2-uitstoot, energieverbruik, papierverbruik en reizen dan regulier onderwijs. Voor schriftelijk was de CO2-uitstoot zes tot zeven keer minder dan bij het regulier onderwijs, voor online liep dit zelfs op naar acht tot negen keer. Dit komt voornamelijk doordat studenten van afstandsopleiders niet tot weinig reizen en beter of minder gebruik maken van onderwijsruimtes, wat het milieu aanzienlijk spaart.

Het NTI en het milieu

Bij het NTI wordt het Blended Learning-leerconcept aangehouden. Dit houdt in dat zelfstudie, klassikaal onderwijs en begeleiding via de digitale leeromgeving (e-learning) gecombineerd worden. Het verbruik van energie en papier is daardoor ook bij ons in sterkere mate gereduceerd ten opzichte van het regulier onderwijs, doordat wij thuisstudie aanbieden en door onze digitale leeromgeving! Ook het reizen wordt enorm verminderd als je studeert bij het NTI, omdat je thuis studeert, in jouw eigen omgeving en jouw eigen tempo. Kies je voor het NTI, dan kies je dus voor een betere milieuomgeving.