Omschrijving

Wegwijs in InDesign

Adobe InDesign is hét opmaakprogramma voor folders, flyers, tijdschriften en documenten. Wil je graag met dit programma werken? Je kunt het op eigen houtje proberen, maar dat kost wel tijd en de vraag is of je dan wel alle mogelijkheden ontdekt. De cursus InDesign bespaart jou een hoop tijd en moeite. Stap voor stap verken je de tools en mogelijkheden. Door de opzet van de cursus merk je al gauw dat je continu zelf aan het werk bent, en dus aan het leren bent. Na afloop kun je je eigen magazines, folders en zelfs e-books ontwerpen.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de cursus InDesign maak je gebruik van diverse literatuur, waarvan een deel Engelstalig is. Simpel gezegd leer je Adobe InDesign kennen en gebruiken. Je gaat onder meer aan de slag met het bewerken van teksten en het gebruik van typografie. Ook kleur en stijlen komen aan bod. Er wordt ingegaan op uitwisseling met Adobe Acrobat, Photoshop, Illustrator en Bridge. Zo krijg je een totaalbeeld. Na afloop kun je je eigen documenten ontwerpen en exporteren.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Werkruimte leren kennen
 • InDesign leren kennen
 • Document opzetten en met pagina’s werken
 • Werken met objecten
 • Tekst laten doorlopen
 • Tekst bewerken
 • Werken met typografie
 • Werken met kleur
 • Werken met stijlen
 • Illustraties importeren en aanpassen
 • Tabellen maken
 • Werken met transparantie
 • Afdrukken en exporteren
 • Adobe pdf-bestanden met formuliervelden maken
 • E-book maken en exporteren
 • Werken met lange documenten

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus InDesign . Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Software

Het lesmateriaal van de cursus InDesign is inbegrepen in de prijs, maar dat geldt niet voor de software. Om de cursus te volgen heb je de Adobe InDesign-software van Adobe Creative Cloud nodig. 

Via onze samenwerking met SURFspot krijg je 45% korting op een jaarlicentie voor het volledige Adobe Creative Cloud pakket. Dit pakket biedt uitgebreide mogelijkheden om jouw creativiteit tot leven te brengen!

Systeemeisen

Het lesmateriaal gaat uit van Windows 7, 8, 10 (m.u.v. Windows 10 versies 1507, 1511 en 1607) en Mac OS. Andere besturingssystemen wijken af van de voorbeelden uit het lesboek. Door recente updates van de CC-software kunnen sommige functionaliteiten zich op een andere plek bevinden dan in het boek wordt beschreven.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus InDesign afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 34,95. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten InDesign CC 1310

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus InDesign , als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.