Cursus schilderen met olieverf en acryl

Rond 2010 heb ik de cursus Schilderen met olieverf en acryl bij het NTI gevolgd. Een paar jaar voor deze cursus was ik weer begonnen met tekenen, maar ik kwam erachter dat ik heel graag wilde leren schilderen. Maar waar moest ik beginnen? In mijn woonplaats kon ik niets vinden wat mij aansprak, en de cursussen die mij wel aanspraken, waren vol. Zodoende heb ik de sprong gewaagd en me ingeschreven voor de schriftelijke cursus schilderen. Het bleek een schot in de roos.

Monique Eysink - cursus schilderen Monique Eysink - Schildercursus

 

De cursus is goed opgebouwd. Als echte beginneling wist ik weinig van verf en schilderen. In de cursus wordt veel aandacht gegeven aan de basiskennis: het verschil tussen olieverf en acryl, hoe je een penseel of paletmes gebruikt, wat het verschil is tussen medium en terpentine, hoe je kleuren mengt en zo nog veel meer. Het huiswerk bestaat meestal uit een aantal penseel- of kleuren-mengoefeningen, daarnaast schilder je met behulp van een voorbeeldboek een aantal schilderijen, die te maken hebben met het huiswerk. Het huiswerk wordt iedere keer met heel veel zorg en aandacht nagekeken. Ik was heel blij met de opbouwende kritieken waarmee ik mijn huiswerk weer retour kreeg. Erg leerzaam.

Van hobbycursus schilderen naar werk

Monique Eysink - In m'n nopjes - 40 x 30 In m'n nopjes - 40 x 30 cm

Binnen de genoemde tijd heb ik de cursus afgerond. Met een heel goed resultaat. Door de cursus kwam ik erachter, dat ik verder wilde met schilderen. Wat begon als een hobby, wilde ik uitwerken tot mijn werk. Dus na de cursus wist ik wat ik wilde en ik heb in een plaats verderop een cursus gevonden in het fijnschilderen. Daarbij heb ik nog steeds heel veel plezier van alles wat ik bij het NTI heb opgestoken.

Hieronder zie je een aantal schilderijen die ik sindsdien heb gemaakt. Het is allemaal olieverf op MDF paneel. Zoals je ziet, heeft gedetailleerd, realistisch schilderen mijn voorkeur. Fijnschilderen geeft die mogelijkheid. Hiermee kun je eigenlijk alles schilderen: landschappen, portretten, stillevens, tafereeltjes, enzovoort.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Monique Eysink - Onschuld - 30 x 60 Onschuld - 30 x 60 cm

Monique Eysink - Houd Stand - 40 x 50 Houd Stand - 40 x 50 cm

Schilderles aan huis

Deze cursus volg ik nu nog steeds. Ondertussen geef ik echter ook zelf schilderles aan huis. Ik kan er enorm van genieten als ik zie hoe ook andere mensen groeien in hun schildervaardigheid. Ik geef les in olieverf en acryl, in groepen van maximaal 6 personen, zodat iedereen de aandacht krijgt die hij/zij nodig heeft.

Atelier Schilderwedstrijd “Koninklijk”

Monique Eysink - Atelier Schilderwedstrijd KoninklijkIn mei 2014 heb ik meegedaan aan de Atelier Schilderwedstrijd “Koninklijk” en daarbij met mijn schilderij ‘Driekoningen’ een derde prijs behaald. Hiernaast zie je een portret van Koning Willem Alexander met in zijn hand een schaaltje aardbeien (zomerkoninkjes) en op zijn arm en schouder twee vogeltjes (winterkoninkjes). Het is geschilderd met acrylverf op doek en de maat is 30 x 40 cm.

Zo zie je dat het heel bijzonder kan lopen als je je inschrijft voor een Schildercursus van het NTI. Voor je het weet ben je vijf jaar verder en heb je van je hobby je werk kunnen maken. Ik wil daarom nogmaals het NTI bedanken en dan vooral mevrouw Wolfswinkel die mij zo waardevol heeft begeleid.

Zelf aan de slag met een creatieve cursus?

Misschien zijn de volgende creatieve cursussen iets voor jou:

» Bekijk alle creatieve cursussen bij NTI