Halloween: Tips om je huis griezelig te maken

Het is weer bijna zover, 31 oktober is het de dag waarop gegriezeld en gegruweld wordt. Pompoenen worden zo gek mogelijk versierd, er worden heksensapjes gemaakt waarvan je de kleur niet eens kunt thuisbrengen  zo eng, en kinderen mogen verkleed langs de deuren om snoep op te halen. Een mooie dag voor iedereen die van griezelen houdt. Vind je dat niks? Dan kun je het beste een romantische avond inplannen met kaarsjes aan, gordijnen dicht en pak een goed boek om te lezen. Kortom: doe alsof je niet thuis bent.

Ben jij gek op Halloween en wil je je huis griezelig versieren, wij hebben een paar leuke tips voor je op een rijtje gezet!

Griezelige Spinnen maken!

Halloween spin maken

Wat heb je nodig:

- Zwart dik papier 
- Wit dik papier
- Schaar
- Lijm
- Wit draad (wol of garen) om de enge spinnen aan op te hangen voor een spinnenwebeffect
- Plakband of tape

Hier kun je een voorbeeldje/mal vinden voor de spin. Print de mal en knip de spinnen uit, leg deze op je zwarte papier, trek ze over en knip dan je zwarte spinnen uit. Knip uit wit papier een aantal grote witte rondjes voor het oogwit. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een muntje. En uit zwart papier kleine rondjes voor de pupillen. Prik aan de bovenkant van het lijf een gaatje, haal je witte draad erdoorheen en gebruik het plakband om ze vast te maken aan je plafond of raam. Griezelen maar!

Volg ons op Instagram

Klik hier

Of snijd ogen en een mondje uit een pompoen!

Halloween pompoen

Wat heb je nodig:

- Een mooie grote pompoen
- Scherp mes
- Een (watervaste) stift
- Een lepel of meloenschep

Hol de pompoen uit met de lepel of meloenschep. Teken het gezicht van de pompoen uit met de stift. De ogen en neus zijn driehoeken. Voor de mond maak je een halve maan met tanden. Tekenen en snijden maar. Kijk wel uit dat je jezelf niet snijdt.

Niet veel tijd?

Niet veel tijd? Pak een stukje schilderstape en plak het op je raam in de vorm van een spinnenweb. Succes gegarandeerd!

Heb je zin om iets griezeligs te bakken en wil je wat nieuwe inspiratie opdoen of ben je niet zo’n held in de keuken? Volg dan de NTI cursus Taarten maken. Hier leer je de mooiste taarten en cupcakes te creëren.

Halloween cupcake cursus taarten maken