Het hoofdthema voor 2015 is AMBACHT. Dit gaan we terugzien op alle fronten en kan worden toegepast tijdens het vormgeven van een interieur. De trend is terug te vinden in kleuren, stijlen, materialen, stoffen en structuren. Laat je inspireren en combineer tot er een samenhangend geheel ontstaat.

Interieurtrends: kleuren

Als je kijkt naar de kleuren die we veel gaan zien in 2015, dan zijn dat hele natuurlijke kleuren. Oatmeal, roest, beige en bruintinten zullen veel als basiskleuren worden toegepast. Accentkleuren die de rustige basis een pittig randje kunnen geven zijn geel en warm oranje. Wanneer het geheel stoerder moet zijn qua look, worden denim blauw en grijs samen gebruikt. Pasteltinten blijven we zien in accessoires. Een vleugje goud hier en daar geeft het geheel een gevoel van luxe en rijkdom.

Trends 2015 - Ambacht - Emma BiemansTrends 2015 - 2 - Ambacht - Emma BiemansTrends 2015 - 3 - Ambacht - Emma Biemans

(Bron: Homelife)

Interieurtrends: stijlen

Nog altijd blijft de Scandinavische stijl, die basic en puur is, goed zichtbaar. Het industriële en ambachtelijke worden gecombineerd. De stijl is simpel en zonder opsmuk of tierlantijntjes. Daarnaast is duidelijk zichtbaar dat met verschillende lagen wordt gewerkt om het strakke, soms bijna minimalistische geheel, sfeervol en comfortabel te maken. Hier komt ook een Afrikaanse sfeer om de hoek kijken, die we duidelijk gaan zien in prints en dessins. Wat tegenstellingen lijken, worden komend seizoen samengevoegd.

Interieurtrends: materialen

Het gebruik van verschillende materialen is kenmerkend voor de ambachtelijke trend in 2015. Het draait om het herontdekken van bestaande materialen en deze te combineren met nieuwe technieken. Pure materialen worden gebruikt: wol, leer. Ook papier, hennep en raffia zullen steeds meer te zien zijn en worden verwerkt in producten. Bij materialen zal nog meer worden gekeken naar de gevolgen voor het milieu en wordt gezocht naar onuitputtelijke bronnen.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Trends 2015 - 5 - Ambacht - Emma BiemansTrends 2015 - 6 - Ambacht - Emma Biemans

(Bron: Craftscurator via ELLE Decoration)

Interieurtrends: stoffen

Stoffen zorgen voor de sfeer en het comfort in de interieurs. Grote volumes worden gebruikt. Steeds vaker worden verschillende vloerkleden over elkaar heen gelegd in een ruimte. Tevens worden stoffen opgevuld, padding, en worden origami-technieken toegepast om stoffen te vouwen. Het volume neemt hiermee op een architectonische manier toe. Erg spannend!

Trends 2015 - 7 - Ambacht - Emma BiemansTrends 2015 - 8 - Ambacht - Emma Biemans

(Bron: Craftscurator)

Interieurtrends: structuren

Doordat het ambacht hoog in het vaandel komt te staan, zorgen de oude technieken als breien, haken en knopen voor stoere en goed zichtbare structuren. De constructie mag gezien worden. De grove structuren worden gecombineerd met ragfijne weefsels die mogelijk worden gemaakt door de nieuwste technieken. Ambacht en high-tech gaan dan hand in hand. Je mag weer voelen aan stoffen en spelen met structuren.

Trends 2015 - 9 - Ambacht - Emma BiemansTrends 2015 - 10 - Ambacht - Emma Biemans

(Bron: Lenneke Langhuijsen) Kortom: een heerlijk seizoen met prachtige trendvoorspellingen! De kunst voor de interieuradviseur is het combineren van de stoere structuren en kleuren én het aaibare en zachte wat de mens rust,comfort en een gevoel van luxe kan geven.