NTI Proefstuderen30 juli 2013, de aftrap van een aantal proeflessen die het NTI heeft georganiseerd voor nieuwe studenten. Studenten konden zich aanmelden voor een proefles van HBO Toegepaste Psychologie en HBO Rechten. Tijdens de les, die ongeveer anderhalf uur duurde, gaven de docenten voornamelijk weer wat er inhoudelijk van de student verwacht wordt. De interactie, afgewisseld met het niveau van de theoretische colleges werd hierin goed afgespiegeld.

Proefstudeerder James vertelt:

“Vanavond is het me nog duidelijker geworden wat er van mij verwacht wordt tijdens de studie. Er is goed uitleg gegeven over zowel de inhoudelijke kant als de studiebelasting.“

Tijdens een proefles kunnen studenten kennis maken met een studie van het NTI. Het NTI werkt voornamelijk met docenten die ook actief zijn in het werkveld. Proefstudeerder Yolinda vertelt:

“Het is fijn om iemand te spreken die ervaring heeft. Dat geeft een duidelijker beeld van de opleiding en het werkveld waar ik in terecht zal komen. Volgende week zal ik de proefles van Social Work volgen. Ik vind het nog lastig om te bepalen welke studie ik wil volgen.”

Volg ons op Instagram

Klik hier

Dat begrijpen we bij het NTI en daarom organiseren we op 6 augustus 2013 nog meer proeflessen. Ditmaal voor HBO Sociaal Pedagogisch Hulpverlener, HBO Maatschappelijk Werk en Dienstverlening en HBO Pedagogiek. Tijdens het proefstuderen zijn er ook studieadviseurs aanwezig, zij kunnen je helpen met een weloverwogen studiekeuze.

Te laat voor het aanmelden bij reguliere opleidingen?

Studenten die te laat zijn met inschrijven bij de reguliere opleidingen kunnen nog bij het NTI terecht. Zo kwam Daniel ook naar de bijeenkomst:

“Ik was te laat met het inschrijven voor een opleiding en zo ben ik me gaan verdiepen in het particuliere onderwijs en kwam ik bij het NTI terecht. De zelfstandigheid in combinatie met de terugkoppeling en feedback die je krijgt tijdens klassikale bijeenkomsten en in de digitale leeromgeving spreekt mij erg aan.”

Proefstuderen of een persoonlijk intakegesprek

Twijfel jij ook nog over de keuze van je opleiding? Of weet je niet zeker of een flexibele opleiding bij jou past? Kom naar een open dag of vraag een intakegesprek aan met een van onze studie adviseurs.