Omschrijving

Aan de slag als professioneel manicure!

Maak mensen blij met een fijne oppepper van de handen! Met deze opleiding word je in korte tijd opgeleid tot professioneel manicure. Je krijgt een flinke dosis kennis over de huid, hand en nagels. Allerlei soorten behandelingen komen langs. Die gaan niet alleen over de verzorging en verfraaiing van gezonde handen, maar ook over het verhelpen van nagel- en huidaandoeningen. De theorie pas je toe tijdens een praktijktraining. Door een deskundige docent word je begeleid en verbeter je je technieken. Start vandaag nog en haal jouw manicure diploma!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Cynthia Tak

Ik heb zeer positieve eraringen met deze cursus Ik heb zeer positieve eraringen met deze cursus. De lesstof is heel duidelijk, het huiswerk wordt snel nagekeken en vragen worden vlot beantwoord. Alleen duurt het wat lang voordat ikde praktijkdag kan volgen. Maar verder alles prima !

Inhoud

Wat leer je?

Deze opleiding bereidt je voor op een zelfstandig bestaan als manicure. Het werkveld van een manicure betreft het tot rust brengen en cosmetisch verzorgen van de handen. Je volgt ook een praktijkdag. Je oefent onder begeleiding van een professionele manicure de geleerde technieken op je eigen model. Als je moeite hebt met bepaalde technieken, is dit de gelegenheid om de puntjes op de i te zetten.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Anatomie van o.a. de huid, armen, handen en nagels
 • Huid- en nagelziekten
 • Manicuresalon veilig en hygiënisch inrichten
 • Nagelproducten en werkmaterialen
 • Manicure natuurlijke nagels
 • Manicure voor de man
 • Hand- en onderarmmassages
 • Lakken van de nagels
 • Goed ondernemerschap

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Professionele materialen met korting

Voor de Vakopleiding Manicure dien je een aantal materialen aan te schaffen. In samenwerking met Nail Care Manon, onze praktijkinstantie, is er een speciaal Manicure pakket samengesteld t.w.v. ca. € 120,- waar je als NTI-student 10% korting op krijgt. Je bent met dit pakket verzekerd van kwalitatief goede producten.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding Vakopleiding Manicure. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examens van de manicure opleiding

Je kunt de opleiding Manicure afronden met een examen bij Nail Care Manon. Kijk voor actuele informatie en de examenkosten op  www.nailcaremanon.nl.

 

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Wil je geen examen doen? Dan kun je een certificaat aanvragen waarop staat dat je aan de Vakopleiding Manicure hebt deelgenomen. Voor dit certificaat betaal je € 34,95.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Studieduur & lesgeld

Kosten Vakopleiding Manicure 1672

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Vakopleiding Manicure, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Vakopleiding Manicure

4 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Mentor
Studieprogramma
Docent

 

Cynthia Tak

Ik heb zeer positieve eraringen met deze cursus. De lesstof is heel duidelijk, het huiswerk wordt snel nagekeken en vragen worden vlot beantwoord. Alleen duurt het wat lang voordat ikde praktijkdag kan volgen. Maar verder alles prima !

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.