Omschrijving

Jouw weg naar begrip en impact!

Het HBO-programma Psychologie en inclusie is jouw kans om de fascinerende wereld van de psychologie te ontdekken en tegelijkertijd te begrijpen hoe mensen de realiteit waarnemen. Tijdens de opleiding verwerf je psychologisch vakjargon dat essentieel is voor effectieve communicatie met professionals. Daarnaast leer je meer over inclusie en hoe dit een rol speelt in de sociale sector.  Professionals hebben steeds vaker te maken met diversiteit op het gebied van etniciteit, gender, religie, cultuur en sociale achtergrond. In deze opleiding worden actuele thema's belicht die spelen in onze diverse samenleving en wordt uitgelegd en hoe ze de beroepspraktijk beïnvloeden. Zo word je goed voorbereid om een positieve impact te hebben in een inclusieve maatschappij. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is dit hbo-programma iets voor mij?

Heb jij op werk veel te maken met inclusie en wil je jouw collega's goed kunnen begrijpen? Of wil je simpelweg je kennis verbreden op het gebied van psychologie en diversiteit? Dan is het HBO-programma Psychologie en inclusie iets voor jou! Houd er rekening mee dat het programma op hbo-niveau gegeven wordt. 

Wat is een hbo-programma?

Kom jij in je werk of je dagelijkse leven kennis tekort over een bepaald onderwerp? Wil je je bijscholen en meer verdieping geven aan je werk? Dan is een hbo-programma iets voor jou! Binnen 3 tot 12 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat. 

Inhoud

Het studieprogramma

In het studieprogramma kun je zien uit welk vak of welke vakken de opleiding bestaat.

HBO-programma Psychologie en inclusie 9618

Studieprogramma

Inleidende fase
  • Algemene Psychologie
  • Inclusief werken

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens het HBO-programma Psychologie en inclusie maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. Ook maak je gebruik van een aantal fysieke boeken en een online artikel. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving

Onderdeel van volledige HBO Bachelor

Dit HBO-programma is een onderdeel van de erkende HBO Bachelor Toegepaste Psychologie en de HBO Bachelor Social Work. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien studiefinanciering krijgen tegen gunstige voorwaarden. Lees hier meer over bij de tab Studieduur & lesgeld. 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

FlexibelStuderen®

Praktijkdagen of webinars volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om te starten met het HBO-programma Psychologie en inclusie heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het HBO-programma Psychologie en inclusie? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

NTI-certificaat

Dit programma is onderdeel van een door de NVAO-erkende HBO Bacheloropleiding. Wanneer je het HBO-programma met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een digitaal certificaat van NTI. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Voordelen van examen doen bij NTI

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.

Hoe rond ik de opleiding af?

Je sluit het HBO-programma Psychologie en inclusie af met twee theorie-examens, bestaande uit multiplechoice vragen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. De examenkosten bedragen € 54,00 per maand. 

 

Kan ik doorstuderen?

Heb je dit programma succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen? Dan is de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie of de HBO Bachelor Social Work een goede vervolgstap. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze HBO Bachelors kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van deze bachelors. 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen extra kosten voor vakliteratuur, studiemateriaal en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere hogescholen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat Hogeschool NTI ook financieel de beste keuze is.

Kosten HBO-programma Psychologie en inclusie 9618

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde vakliteratuur
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.