Omschrijving

Maak het verschil als medisch secretaresse!

Wil jij aan de slag als medisch secretaresse? Werk je graag met mensen en ben je gestructureerd, flexibel en oplossingsgericht? Kies voor het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse en maak jouw droom werkelijkheid. Als medisch secretaresse beschik je over een breed scala aan medische kennis. Patiënten en verwijzers kunnen rekenen op jouw deskundige antwoorden en informatie. Zelfstandig bied je ondersteuning binnen de algemene kaders en procedures, terwijl je de administratieve werkprocessen in goede banen leidt voor een vlekkeloze financiële afwikkeling. Vertrouwen en geheimhouding zijn voor jou vanzelfsprekend, waardoor je de privacy van cliënten altijd waarborgt. Klaar om jouw carrière in de medische wereld naar een hoger niveau te tillen? Kies voor het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse en maak het verschil in de gezondheidszorg!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Het keuzedeel Medisch secretaresse gaat dieper in op belangrijke taken van deze uitdagende functie. Zo verdiep je je in het voorbereiden van een spreekuur en leer je hoe je patiënten ontvangt. Ook vaardigheden zoals aandacht en begrip tonen en ethisch en integer handelen komen aan bod.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Telefonisch afspraken maken met patiënten.
 • Patiënten adviseren en informeren.
 • Het patiëntenregistratiesysteem en de patiëntendossiers bijwerken en actueel houden.
 • De spreekkamers voorbereiden.
 • Patiënten ontvangen en de arts helpen aan de juiste dossiers.
 • Gegevens verwerken in de systemen.
 • Verwijzende instanties informeren.

Waarom een MBO Keuzedeel?

Keuzedelen zijn een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding. Met een MBO Keuzedeel verbreed of verdiep jij je in een bepaalde beroepsvaardigheid. Je vergroot je deskundigheid, waardoor jij breder inzetbaar bent in jouw vakgebied. Ideaal als jij je in korte tijd wilt bijscholen en je cv wilt versterken. De praktijkgerichte keuzedelen van NTI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee bied jij echt meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Om te starten met het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse ? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Stage

Doe veel praktijkervaring op tijdens de stage

Een stage van 240 uur maakt onderdeel uit van het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse . Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Je voert hier verschillende opdrachten uit, zodat je de belangrijkste vaardigheden goed kunt oefenen. Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de cursus past.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht.

Examen

Afronding MBO Keuzedeel Medisch secretaresse

Het MBO Keuzedeel Medisch secretaresse sluit je af met een theorie-examen en de Proeve van Bekwaamheid. Dit is een praktijkexamen waarin je laat zien dat je kunt toepassen wat je hebt geleerd. De Proeve wordt afgenomen bij jouw stagebedrijf.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 14,17 per maand.

Ontvang een NTI-certificaat

Na succesvolle afronding van het keuzedeel ontvang je een officieel mbo-certificaat. Het certificaat is erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en wordt geregistreerd in het diplomaregister van DUO. Een waardevolle aanvulling op je cv dus, waarmee jij je onderscheidt op de arbeidsmarkt! Dit keuzedeel is onderdeel van de erkende MBO opleiding Office & Management Support Specialist met Crebonummer 25728.

ministerie OCW logo 250pxb

 

 

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten. Bovendien mag je alle MBO Keuzedelen gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten!

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Kosten MBO keuzedeel Medisch secretaresse cert. 6994

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Erkend mbo-certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.