Omschrijving

Verken de wereld van softwareontwikkeling!

Besteed jij je vrije tijd vaak aan programmeren en coderen, maar wil je je vaardigheden naar een hoger niveau tillen? Of ben je geïnteresseerd in de ICT-wereld en wil je je hierin verder verdiepen? Wacht dan niet langer en begin met de MBO Basisopleiding Software development niveau 4! Tijdens deze opleiding leg je een stevige basis in softwareontwikkeling. Je leert hoe je je eigen webapplicaties veilig kunt maken en onderhouden, en verkent de ICT-infrastructuur. Ook ga je aan de slag met C#, een van de populairste programmeertalen ter wereld, leer je dynamische webpagina's maken met PHP en MySQL, en ontdek je hoe je software gestructureerd kunt testen. Heb je de opleiding afgerond? Dan heb je jouw eerste stappen gezet richting een succesvolle carrière als software developer.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die in de ICT wil werken of graag betere, snellere en gebruikersvriendelijke applicaties en software wil ontwikkelen. Van veilig programmeren met verschillende programmeertalen tot software testen en webpagina's maken. Alles komt aan bod!

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de opleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende opleiding MBO Software development met vrijstellingen.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met deze praktijkgerichte MBO Basisopleiding verken je de basisprincipes van softwareontwikkeling en ICT-infrastructuur. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden. Deze basisopleiding is onderdeel van de erkende mbo-opleiding van NTI: MBO Software development.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Software development 5929

Studieprogramma

 • No-code en low code development
 • AMBI e-CF Infrastructuur
 • Veilig programmeren
 • PHP en MySQL
 • Programmeren in C#
 • ISTQB certified tester

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze MBO Basisopleiding Software development heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op MBO-niveau 4 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Software development maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 68,34 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van deze MBO Basisopleiding meteen beginnen met de volledige MBO-opleiding Software development (niveau 4). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten MBO Basisopleiding Sofware developer 5929

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.