Werken bij de Koninklijke Landmacht, studeren bij het NTIWaarom het NTI

Eind 2012 ben ik begonnen aan de HBO studie Maatschappelijk werk en Dienstverlening bij het NTI. Ik heb voor deze studie gekozen om binnen de Koninklijke Landmacht door te groeien tot bedrijfsmaatschappelijk Werker. In eerste instantie wilde ik doorgroeien tot Militair Verpleegkundige. Door samenloop van omstandigheden kwam ik tot de conclusie dat de geneeskundige wereld mij niet meer aantrok.

Ik heb gekozen voor het NTI, omdat het te combineren is met mijn baan. Bij veel Hogescholen is een stage verplicht van 20 uur in de week, hier kon ik niet aan voldoen. Door het NTI kan ik mijn stage in één periode doen en alles in mijn eigen tempo. Dit vraagt wel de nodige motivatie en discipline. De motivatie is er, maar zo nu en dan ontbreekt de discipline, vooral als het heerlijk weer is en ik liever buiten ben dan dat ik met mijn neus in de boeken zit.

Uitzending

Ik ben twee keer uitgezonden geweest waarbij ik werkzaam was in het ziekenhuis. Door deze uitzendingen werd ik me nog meer bewust van de rol van de maatschappelijk werker tijdens uitzending. Wat een maatschappelijk werker kan betekenen voor militairen en familieleden is groot. Ik ben erachter gekomen dat ik niet aan het bed wil staan om militairen te ondersteunen, maar naast hen wil staan op momenten dat zij op een kruispunt staan en niet meer weten welke kant zij op moeten.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Spijbelavondje

Op dit moment zit ik in het tweede jaar en weet ik de studie nog goed te combineren met mijn fulltime baan. Ik werk nog steeds bij de Koninklijke Landmacht. Op dit moment heb ik een administratieve functie. Bij deze functie hoef ik niet vaak op oefening. Een uitzending zit er voor mij voorlopig niet in, waardoor ik genoeg tijd heb voor mijn opleiding. Op sommige momenten is het wel moeilijk te combineren, om na een drukke dag de motivatie te vinden om ‘s avonds de schoolboeken in te duiken. Op dat soort momenten gun ik mezelf een spijbelavondje. Om de volgende avond dubbel zo hard te blokken.

Toekomst

Ik hoop over 2 jaar klaar te zijn met deze studie en door te kunnen stromen naar de Koninklijke Militaire Academie waar ik opgeleid wordt tot officier. Op die manier kan ik bedrijfsmaatschappelijk werker worden. Op dit moment is dat nog niet zeker in verband met lopende reorganisaties. Het is toekomstmuziek die mij wel erg prettig in de oren klinkt. Mocht ik niet door kunnen stromen dan zal ik waarschijnlijk de Koninklijke Landmacht verlaten en richting de schuldhulpverlening gaan.

Op dit moment loopt alles nog volgens schema en kijk ik er naar uit om over twee jaar mijn handtekening te kunnen zetten onder een welverdiend diploma.