Schoonheidsspecialist

Op woensdag 27 februari 2013 verscheen in de Metro en op Stagemotor.nl een artikel over de populariteit van de mbo-opleiding schoonheidsspecialist, de vakopleiding schoonheidsspecialist en de positieve kanten van het volgen van een thuisstudie.

 

27 februari 2013 Een van de populairste mbo-opleidingen is schoonheidsspecialiste. Voor vrouwen is het natuurlijk leuk om nieuwe dingen te leren over het uiterlijk en het toe te passen in de praktijk. Naast het thuis leren, heeft een thuisstudie nog meer positieve kanten.

De opleiding tot schoonheidsspecialiste is te volgen in een thuisstudievariant en ook gewoon op verschillende scholen in vol- en deeltijd. Vooral de thuisstudie is nu erg in trek. De aanmeldingen stijgen hard, blijkt uit onderzoek van Metro.

Het beroep is goed te combineren met het zorgen voor kinderen. Daarom beginnen ook veel huismoeders aan een thuisstudie. Vervolgens kunnen zij hun werk gewoon thuis uitvoeren en de klanten thuis ontvangen. Daarnaast hoeven ze geen oppas te betalen wanneer ze moeten werken of studeren. Perfecte oplossing dus.

Bij het NTI melden zich steeds meer cursisten voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste.

“In de afgelopen twee jaar stak deze studie er qua aanmeldingen met kop en schouders bovenuit. Binnen 24 maanden kun je deze opleiding bij ons afronden. Herintreders en huisvrouwen kiezen voor deze mogelijkheid. Dit beroep is namelijk makkelijk te combineren met de zorg voor een gezin”, zegt een woordvoerder. Ook viel de keuze de afgelopen twee jaar vaak op de studie tot pedicure. "Die markt lijkt nu wel bijna verzadigd." Op Hbo-niveau zijn vooral de opleidingen HBO Rechten en HBO Toegepaste Psychologie populair.

Bron: Metro, Stagemotor.nl

Volg ons op Instagram

Klik hier