Ben jij bevoegd leraar en wil je een bachelor- of masteropleiding volgen? Vanaf vandaag kun je de Lerarenbeurs aanvragen als (gedeeltelijke) vergoeding voor studiekosten en studieverlof. Dit jaar is 134 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de Lerarenbeurs. De beurzen worden toegekend per onderwijssector en op volgorde van binnenkomst.

Vergroot je professionaliteit

De Lerarenbeurs is er niet alleen voor bevoegde leraren. Ben je intern begeleider, zorgcoördinator, remedial teacher of ambulant begeleider met een onderwijsbevoegdheid? Ook dan kun je in aanmerking komen voor de Lerarenbeurs. Dit maakt het aantrekkelijk voor jou om een bachelor- of masteropleiding te volgen en je professionaliteit te vergroten. De startdatum en de studielast van de studie bepalen de maximale subsidieduur van de beurs. Check de voorwaardenhulp om te kijken of je aan de voorwaarden voldoet om een Lerarenbeurs aan te vragen.

Aanvragen kan t/m 30 juni

Kom jij in aanmerking voor de Lerarenbeurs? Je kunt deze van 1 april tot en met 30 juni 2015 aanvragen. Dit doe je digitaal bij DUO. Naast het invullen van de aanvraag upload je hier een ingevulde en ondertekende verklaring van de werkgever. De Lerarenbeurs wordt telkens voor één studiejaar verstrekt. Ook als je al eens een Lerarenbeurs voor je studie hebt gekregen, moet je deze opnieuw aanvragen voor het vervolg van de studie. Een voordeel: je krijgt voorrang op de mensen die de beurs voor het eerst aanvragen.

Volg een opleiding bij het NTI

Ben jij een bevoegd leraar en wil je graag een bachelor- of masteropleiding volgen? Dan ben je bij het NTI aan het juiste adres. Het NTI heeft een ruim aanbod erkende opleidingen. Je studeert flexibel, ideaal om te combineren naast je functie in het onderwijs. Bekijk hier het opleidingsaanbod van het NTI.

Volg ons op Instagram

Klik hier