Genieten van een ‘echte’ pakjesavondDenk eens terug aan vroeger. Aan hoe het was als je vol spanning wakker werd om je pakje uit je schoen te halen. Aan de zenuwen die je had als je Sinterklaas mocht ontmoeten en aan het overweldigende gevoel als pakjesavond aanbrak. Je zou denken dat dit voor elk kind de normaalste zaak van de wereld is. Helaas zijn er in Nederland nog altijd tienduizenden kinderen die nog nooit een cadeautje van Sinterklaas hebben gekregen.

Een ‘echte’ pakjesavond

Sommige kinderen weten niet hoe het is om hun verjaardag te vieren of om een dagje weg te gaan. Niet omdat ze niet lief genoeg zijn geweest maar simpelweg omdat hun ouders/verzorgers daar geen geld voor hebben. Kun je het je voorstellen? Dat je vroeger lopend naar school moest omdat je geen fiets had? Dat je met een matras op de grond moest slapen? Wij niet. Wij vinden, net als Het Nationaal Fonds Kinderhulp, dat ieder kind recht heeft op een beetje geluk. Dat ieder kind zorgeloos moet kunnen genieten van een ‘echte’ pakjesavond.

Actie Pepernoot

Speciaal daarom is de Actie Pepernoot gestart. Deze jaarlijkse actie probeert een bescheiden pakjesavond voor zoveel mogelijk kinderen waar te maken. Samen met Doelbewust Media heeft Nationaal Fonds Kinderhulp een speciale Sinterklaaskrant uitgegeven. Deze krant wordt huis-aan-huis verspreid in diverse regio’s in Nederland en vraagt hiermee aandacht voor de kinderen die wegens geldgebrek nog nooit een sinterklaascadeautje hebben gekregen. Vind jij deze krant in je bus? Neem dan eens de tijd om stil te staan bij deze kinderen. En als jij nog weet hoe gelukkig je was met Sinterklaas, wil je dit geluk dan een beetje delen? Via www.steunpepernoot.nl kun jij ook helpen. Help mee om deze kinderen écht te laten genieten van pakjesavond.

Volg ons op Instagram

Klik hier