Het aantal zzp’ers neemt al jaren enorm toe. Steeds meer werkenden kiezen voor de Wat ga jij doen met je leven?vrijheid en onafhankelijkheid van een freelance-carrière. Daarnaast zijn veel mensen noodgedwongen als zzp’er gestart nadat ze tijdens de crisis hun baan hebben verloren. Door de toenemende concurrentie komen zzp’ers moeilijker aan opdrachten. Hoe kun je als zzp’er opvallen in een steeds drukker wordende markt?

Het antwoord luidt: door het volgen van cursussen en opleidingen. Op deze manier kunnen zzp’ers hun kennis en vaardigheden verbreden, verdiepen én vernieuwen. Zo zijn zij op meerdere terreinen in te zetten, kunnen ze complexere opdrachten aan en kunnen ze het nieuwste van het nieuwste bieden.

Cursussen en opleidingen zijn ook op een andere manier belangrijk voor zzp’ers. Ze kunnen tijdens cursussen netwerken met andere zzp’ers. Zzp’ers delen namelijk niet alleen hun kennis, maar ook hun netwerk, opdrachten en kansen. Ze zetten hun netwerk in om andere professionals aan opdrachten te helpen en elkaar daarvoor onderling te belonen. Uit onderzoek van FastFlex blijkt dat 80% van de zzp’ers het volgen van een cursus ziet als mogelijkheid om te netwerken voor meer opdrachten.

Bij Tentoo Payroll Professionals weten wij dat cursussen belangrijk zijn voor freelancers en zzp’ers. Daarom zijn wij blij met onze samenwerking met het NTI. Freelancers en zzp’ers die via Tentoo werken kunnen er met korting cursussen en opleidingen volgen.

De samenwerking met het NTI past goed bij Tentoo. Met onze payrolldienst vergroten wij namelijk de slagingskans van freelancers en zzp’ers. Payroll voor freelancers betekent werken als zelfstandige, maar dan met meer financiële zekerheid en minder administratieve verplichtingen. Daardoor houden zij meer tijd over voor hun vak en het binnenhalen van opdrachten en zijn ze verzekerd voor de WW, de Ziektewet en arbeidsongeschiktheid. In een concurrerende zzp-markt is dit, net als het volgen van cursussen, erg welkom!

Paul den Ronden

Algemeen directeur Tentoo Payroll Professionals

Volg ons op Instagram

Klik hier