Hulp bij scriptie schrijvenOp 6 juni verscheen op volkskrant.nl het artikel duizenden studenten betalen voor hulp bij scriptie. Uit het artikel blijkt dat duizenden studenten hulp inschakelen van scriptiebureaus. Voor bedragen tussen de 35 en 80 euro per uur helpen zij studenten op weg naar hun diploma. En hoewel universiteiten en hogescholen nog niet weten hoe ze op deze ontwikkeling moeten reageren, herken ik de gedachte van studenten als geen ander.

Bruikbare tips en handvaten

30 mei 2012, een datum die ik voorlopig niet vergeet. Op deze dag verdedigde ik mijn scriptie over de toekomstmogelijkheden van cultuursponsoring ten opzichte van voetbalsponsoring. Tijdens de intensieve periode die aan deze dag vooraf ging, heb ik mijzelf, mijn studiebegeleider, mijn iMac en mijn partner regelmatig vervloekt: waarom kon niemand mij de concrete tips en handvaten geven die ik zo hard nodig had om mijn scriptie tot een succes te maken.

Hulp bij scriptie schrijven

Ik kan me daarom goed indenken dat duizenden studenten de hulp inroepen van websites als

Volg ons op Instagram

Klik hier

snelafstuderen.nl of scriptiehulpverleners.nl. Tijdens mijn afstudeerperiode was ik frequently visitor van deze sites. Gratis tips en handleidingen om je scriptie zo efficiënt en goed mogelijk vorm te geven én af te ronden.

De websites weten als geen ander welke informatie ze wél en niet moeten geven om je vervolgens als klant binnen te slepen. € 500,00 of nog meer, direct overmaken en de hulptroepen zijn onderweg. Of toch maar zelf een tandje erbij en de huur van mijn appartement in Amsterdam kunnen betalen. Ik besloot het op eigen kracht te doen, en met de hulp van mijn omgeving. Praten, praten, praten: in mezelf, tegen mijn partner, tegen de muur en de kat van de buren. Verbanden tekenen, opschrijven, herschrijven, weggooien. Deze stappen heb ik allemaal gemaakt.

Schrijven: je vindt het leuk of niet

Mijn redding in het geheel was misschien wel dat ik schrijven helemaal niet zo erg vind, eigenlijk best leuk. Maar wat als schrijven je nou helemaal niet ligt? Of als je het écht niet leuk vindt? Hulp bij scriptie kan ook op een andere manier: het NTI biedt een breed aanbod van schrijfopleidingen, voornamelijk gericht op foutloos Nederlands: want dat is waar schrijven begint!

Dus ben jij hard bezig met het schrijven van je scriptie? En lees je deze blog terwijl je eigenlijk dat interview zou moeten uitwerken? Misschien is het dan een idee om ook nog even hier te kijken: een cursus Schriftelijke Communicatie Nederlands (SCN) kan je de komende 3 maanden voor slechts € 71,40 volgen.

Zo leer je niet alleen tijdens je scriptie over je onderwerp, maar spijker je meteen je Nederlands bij. En als je straks je afstudeeronderzoek mag verdedigen kan je vol trots, én naar eer en geweten zeggen: deze scriptie heb ik helemaal zelf geschreven!