Natasja student mbo doktersassistent cirkelNatasja is bijna klaar met haar opleiding MBO Doktersassistent bij NTI. We hebben haar gevraagd hoe het met haar opleiding gaat en wat ze zo mooi vindt aan het vak van doktersassistente.

Wist je altijd al dat je doktersassistente wilde worden?
"Nee, dat kwam pas later. Voordat ik de opleiding startte werkte ik al zo'n 10 jaar voor een horecagroothandel. Ik wilde al langere tijd het administratieve combineren met het contact met mensen en ben daar een opleiding bij gaan zoeken."

Wat vind je zo mooi aan het vak van doktersassistente? 
"Het is heel afwisselend. Het ene moment beantwoord je de telefoon en het andere moment voer je kleine medische handelingen uit. Daarnaast heb je veel verantwoordelijkheden."

Wat is jouw ideale werkplek? 
"Dat is dan toch wel de huisartsenpraktijk. Het kleinschalige trekt me meer."

Volg ons op Instagram

Klik hier

Hoe zou je het vak van doktersassistente omschrijven? 
"Qua werkgelegenheid zit je in dit vak goed. Door het schrijnend tekort aan doktersassistentes hoef je nu en zeker in de toekomst niet bang te zijn om zonder werk te komen zitten. Ook zijn er veel ontwikkelingsmogelijkheden."

Je volgt nu de opleiding doktersassistente bij NTI, hoe ver ben je nu met de opleiding? 
"In juni rond ik mijn theorie af en dan hoef ik alleen nog het praktijkgedeelte van de opleiding af te ronden."

Wat is het leukste vak tijdens deze opleiding?
"Dat zijn dan toch wel de praktijkvakken, alhoewel ik de organisatie van de dokterspraktijk ook heel leuk vind. Dat gaat over management, beheer en administratie."

Hoe ervaar je het flexibel studeren van NTI?
"Het flexibel studeren bevalt me heel goed. Op dit moment werk ik naast mijn studie nog fulltime. Buiten mijn werk en studie om heb ik nog een leuke vriend, hobby's en vriendinnen en door het flexibele studeren kan ik zo gemakkelijk mijn studietijd indelen."


Lijkt het vak van doktersassistent jou ook wat? En wil jij je studie net als Natasja kunnen combineren met je werk of drukke privéleven? Neem dan eens een kijkje bij onze erkende mbo-opleiding!

Bekijk MBO Doktersassistent