Nu Beatrix afzwaait, heeft ze eindelijk tijd voor zichzelf en haar kleinkinderen. Maar er is een hoop veranderd sinds Bea in de schoolbanken zat. Graag maak ik daarom van de gelegenheid gebruik om onze voormalige vorstin te wijzen op 10 leuke opleidingen voor een leven lang leren.

Beatrix

1. Een leven lang vitaal voor 50plus

Het koningschap is prinses Beatrix vast niet in de koude kleren gaan zitten. En ze wordt ook al een dagje ouder. Daarom is het verstandig als zij de cursus Een leven lang vitaal voor 50plus volgt. Gewoon, voor het geval dat. Zo weten we zeker dat Bea mentaal, emotioneel en fysiek fit blijft.

2. Tuinieren met Rob Verlinden

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat Bea achter de geraniums belandt. Maar tuinieren, dat is helemaal zo’n slecht idee nog niet. En er zijn koninklijke tuinen genoeg: de Paleistuin bij Paleis Noordeinde in Den Haag, bij Paleis Soestdijk, Het Loo, Huis ten Bosch, Drakensteyn en Villa Eikenhorst om de belangrijkste te noemen. Tuinieren met Rob Verlinden valt daarom vast in goede aarde bij de voormalige vorstin.

3. Cultuurgeschiedenis

Bea heeft tijdens haar arbeidzame leven heel wat tijd doorgebracht in Florence in Italië. Het schijnt dat zij daar incognito kunsthistorische rondleidingen gaf aan vrienden en bekenden. De cursus Cultuurgeschiedenis is dan een mooie kans om haar kennis wat op te frissen. En uit te breiden, want er is meer moois in de wereld dan Florence alleen. Wij melden ons alvast aan voor de eerste rondleiding!

4. Het verzorgen van je paard

Van Bea is bekend dat zij vaak haar paard in de trailer naar de Wassenaarse Slag liet rijden voor een strandrit. Maar als je een paard hebt, wil je dat toch eigenlijk zelf verzorgen? Nu heeft de prinses er alle tijd voor. De cursus Het verzorgen van je paard brengt haar de fijne kneepjes bij.

5. Kinderboeken schrijven

Boeken over prinsessen en ridders, wie heeft ze vroeger niet gelezen? En wie in Nederland is beter gekwalificeerd om een boek over prinsessen te schrijven dan prinses Beatrix? Zij was zelf immers een jonge prinses en is nu oma van niet minder dan zeven prinsessen. We kijken dan ook reikhalzend uit naar het eerste prinsessenboek dat Bea uitbrengt na haar cursus Kinderboeken schrijven.

Volg ons op Instagram

Klik hier

6. Social media expert

Al een tijdje geeft het Twitter-account Koningin_NL op ironische wijze commentaar op het nieuws. Maar iets zegt mij dat het niet Bea zelf is die de berichten schrijft:

Toch, zou het niet leuk zijn als de voormalige vorstin zich op Twitter of Facebook zou begeven? Daarom is de opleiding Social media expert een goede invulling van de lege uurtjes die nu ongetwijfeld op haar wachten.

7. Zelf breien

Mocht tuinieren nou niet bevallen, dan biedt de cursus Zelf breien uitkomst. Breien is namelijk helemaal hip. En zolang je hippe dingen doet, kom je niet achter de geraniums terecht. Een bijkomend voordeel is dat de prinses kleertjes kan maken voor haar kleinkinderen. Hierdoor kan de toelage van de koning wat omlaag. Wel zo fijn in deze tijden.

8. Budgetcoach

Er gaan trouwens steeds vaker stemmen op om de uitkeringen van de leden van het koninklijk huis te verlagen. ‘Iedereen moet in deze tijd inleveren, dus waarom niet de koninklijke familie?’, gaat de redenatie. Wanneer dit mocht gebeuren, is de cursus Budgetcoach een goede investering. Dan kan Beatrix ook meteen besparen op haar boekhouder.

9. Start je eigen kledingwebshop

Als de nood aan de man is, kan Bea haar nieuw verworven handigheid met online toepassingen en vaardigheid met de breipen combineren. Hoe? Door haar eigen kledingwebshop te starten en daar haar breisels te verkopen. Zo kan de prinses wat bijverdienen om tegenvallers op te vangen. De cursus Start je eigen kledingshop helpt haar alvast op weg.

10. Maak je huis verkoopklaar

Mochten de koninklijke financiën nou echt in het slop geraken, dan kan de prinses altijd wat van haar vastgoed verkopen. Zoals iedereen weet die zijn woning te koop heeft staan, is het momenteel niet makkelijk om je huis kwijt te raken. Met de cursus Maak je huis verkoopklaar heeft Bea niet alleen wat omhanden, maar bereidt ze zich ook voor op financieel onzekere tijden. Je weet immers nooit.