Omschrijving

Op naar een beter zorgsysteem

Werk jij in de zorg en wil je jezelf ontwikkelen? Volg het MBO Keuzedeel Arbo, Kwaliteitszorg en Hulpverlening en leer meer over het belang van procedures binnen het kwaliteitszorgsysteem. Werken met kwetsbare groepen kent risico's en vaste procedures helpen om incidenten te voorkomen. In deze opleiding kijk je hoe die procedures werken, hoe je ze evalueert en hoe je ze zelf kunt opstellen. Je hebt daarbij oog voor gezondheidsaspecten op de werkvloer, veiligheid en kwaliteit. Wil jij meehelpen aan een beter zorgsysteem? Schrijf je in en start direct!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je?

Dit MBO Keuzedeel gaat in op arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening. Je duikt in de theorie zodat je deze direct in de praktijk kunt toepassen. Ook volg je een praktijkdag waarbij je les krijgt van een ervaren docent. Samen met je medestudenten bespreek je de theorie en ga je aan de slag met verschillende opdrachten.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 • Relevante wet- en regelgeving
 • Kennis van kwaliteitszorgsystemen
 • Inzicht in arbeidsaspecten
 • Toepassen van voorgeschreven procedures en kaders
 • Signaleren van verbetermogelijkheden
 • Beheer van procedures

 

Waarom een MBO Keuzedeel?

Keuzedelen zijn een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding. Met een MBO Keuzedeel verbreed of verdiep jij je in een bepaalde beroepsvaardigheid. Je vergroot je deskundigheid, waardoor jij breder inzetbaar bent in jouw vakgebied. Ideaal als jij je in korte tijd wilt bijscholen en je cv wilt versterken. De praktijkgerichte keuzedelen van NTI zijn erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Hiermee bied jij echt meerwaarde op de arbeidsmarkt.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Inclusief 1 praktijkdag

Bij het MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening hoort 1 praktijkdag. Tijdens deze praktijkbijeenkomst krijg je les van een ervaren docent en ga je met medestudenten aan de slag met verschillende opdrachten. 

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Toelatingseisen

Om te starten met het MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening heb je geen vooropleiding nodig. Je kunt direct met de opleiding beginnen. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over het MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Stage

Doe veel praktijkervaring op tijdens de stage

Een stage van 80 uur maakt onderdeel uit van het MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Je voert hier verschillende opdrachten uit, zodat je de belangrijkste vaardigheden goed kunt oefenen. Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de cursus past.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht.

Examen

Afronding MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening

Naast het afleggen van een theorie-examen, sluit je het MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening af met een Proeve van Bekwaamheid. Dit is een praktijkexamen waarin je laat zien dat je kunt toepassen wat je hebt geleerd. De Proeve wordt afgenomen bij jouw stagebedrijf. Daarnaast leg je een criteriumgericht interview (CGI) af, en volg je een praktijkdag met aansluitend praktijkexamen.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 28,34 per maand.

Ontvang een NTI-certificaat

Na succesvolle afronding van dit keuzedeel ontvang je een NTI-certificaat. Dit keuzedeel is onder andere onderdeel van de erkende Marketing & Communication Specialist met Crebonummer 25727.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten. Bovendien mag je alle MBO Keuzedelen gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten!

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten MBO keuzedeel Arbo, kwaliteitszorg en hulpverlening 6340

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Erkend mbo-certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.