Omschrijving

Maak een vliegende start als ondernemer!

De MBO-module Ondernemerschap en projectorganisatie bereidt je voor op het ondernemerschap. In deze opleiding leer je hoe je zowel binnen als buiten een organisatie kan ondernemen. Zo leer je hoe je doelgericht bijeenkomsten organiseert en projectmatig werkt, terwijl je proactief communiceert over je activiteiten. Daarnaast leer je tijdens deze opleiding de praktische vaardigheden die jou als startend ondernemer op weg helpen. Wat voor ondernemer jij ook wilt zijn, het begint met een goed plan. Of je nu droomt van een eigen zaak, als zzp'er wilt starten, of binnen een organisatie aan de slag wil, deze opleiding helpt je. Je scherpt je ondernemersvaardigheden aan en leert hoe je flexibel kunt inspelen op veranderingen en innovaties. Met deze module zet je een stevige stap richting het verwezenlijken van jouw ondernemersdromen. Ga ervoor!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Onderdeel van van erkende mbo-opleiding

Deze module is op mbo-niveau 4 en onderdeel van de erkende opleiding MBO Allround Assistant Business Services en het erkende MBO Keuzedeel ondernemerschap. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien vrijstelling aanvragen als je verder wilt studeren. Lees hier meer over bij de tab Examen.

Wat is een mbo-module?

Mis je tijdens jouw werk of jouw dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Start dan een mbo-module bij NTI. De mbo-modules bieden je de mogelijkheid om je in een korte tijd op mbo-niveau te verdiepen in verschillende onderwerpen. Een vooropleiding is niet nodig! Binnen 3 tot 6 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat.

Inhoud

Wat leer je?

Studieprogramma

Het studiemateriaal voor deze MBO-module bestaat uit online readers. Tijdens deze opleiding komen deze onderwerpen aan bod:

 • Marktonderzoek en concurrentieanalyse
 • Financieel- en marketingplan
 • Vormgeving van de onderneming
 • Bijeenkomsten organiseren volgens specifieke opdrachten.
 • Projectmatig werken toepassen.
 • Proactief communiceren
 • Administratieve taken in projecten uitvoeren
 • Reflecteren

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de MBO-module Ondernemerschap en projectorganisatie maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan deze mbo-module heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de module extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de MBO-module Ondernemerschap en projectorganisatie? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Stage

Doe veel praktijkervaring op tijdens de stage

Tijdens deze MBO-module loop je stage. Je kunt stage lopen op een flexibele manier: halve dagen of hele dagen, één of meerdere dagen per week. Het is belangrijk dat de stageplaats erkend is door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB). Hier kun je de geleerde vaardigheden goed oefenen. Heb je al een baan in dit werkgebied? Dan kun je die voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de cursus past.

Informatie over het precieze aantal stage-uren volgt later.

Hulp bij jouw stage

Om jou te helpen om een leuke stageplek te vinden, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Via hen kun je zoeken en solliciteren op een stage. Zodra je begint met jouw stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je kunt bij jouw stageadviseur voor vragen terecht.

Examen

NTI-certificaat

Tijdens de opleiding word je voorbereid om zowel binnen als buiten een organisatie te kunnen ondernemen. Om die reden wordt de opleiding afgesloten met een inleveropdracht waarbij je een ondernemingsplan én een projectplan schrijft. Daarnaast leg je een mondeling examen af. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. Deze module is onderdeel van een erkende mbo-opleiding. Wanneer je de module met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 37,50 per maand. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit deze module verder studeren naar een volledige mbo-opleiding. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de mbo-opleiding.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten MBO-module Ondernemerschap en projectorganisatie 5071

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.