Omschrijving

Versterk je expertise in HRM en arbeidsrecht

Wil jij bedrijven kunnen bijstaan met jouw uitgebreide kennis van HRM en arbeidsrecht? Tijdens de MBO-module HRM en arbeidsrecht kom je alles te weten over deze vakgebieden. Je leert welke bevoegdheden instellingen hebben op het gebied van inkomen, zorg en financiële bijstand, en krijgt inzicht in verschillende overheidsregels en geheimhoudingsrichtlijnen. Verder leer je alle ins en outs van HR-processen kennen, ontdek je hoe je CAO-kennis kunt toepassen, en word je up-to-date gebracht met gangbare computersystemen en sociale media. Kortom, met deze module word je een echte duizendpoot op het gebied van HRM en arbeidsrecht. Je ontwikkelt een expertise, waarmee je het verschil maakt in de professionele wereld! 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Onderdeel van van erkende mbo-opleiding

Deze mbo-module is op mbo-niveau 4, en onderdeel van de erkende opleidingen MBO Legal, Insurance & HR Services Specialist, en MBO Office & Management Support Specialist. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit en kunt bovendien vrijstelling aanvragen als je verder wilt studeren. Lees hier meer over bij de tab Examen. 

Wat is een mbo-module?

Mis je tijdens jouw werk of jouw dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Start dan een mbo-module bij NTI. De mbo-modules bieden je de mogelijkheid om je in een korte tijd op mbo-niveau te verdiepen in verschillende onderwerpen. Een vooropleiding is niet nodig! Binnen 3 tot 6 maanden verdiep je je in één thema. Na afloop ken jij de ins & outs én ontvang je een NTI-certificaat. 

Inhoud

Wat leer je?

ijdens de MBO-module HRM en arbeidsrecht leer je over verschillende onderwerpen, aan de hand je digitale leeromgeving en een aantal fysieke boeken.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen onder andere aan bod:

 
 • De sociale kaart: taken van instellingen voor inkomen, zorg en financiële bijstand 
 • Juridische aspecten, zoals schade- en zorgverzekeringen, socialezekerheidswetten en arbeidsrecht 
 • HR-processen 
 • Toepassing van CAO-kennis 
 • Computersystemen, sociale media en internet, met aandacht voor privacywetten 
 • Procedures, geheimhouding, bewaartermijnen 
 • Brancheafpsraken, inclusief overheidsregels en de toepassing hiervan

 

Innovatieve en gepersonaliseerde leeromgeving

Tijdens de MBO-module HRM en arbeidsrecht maak je gebruik van jouw persoonlijke digitale leeromgeving. In de online leeromgeving vind je uitdagende oefeningen, live e-colleges, video’s en lesmateriaal. Lees meer over de online leeromgeving.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een studieplanning. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

FlexibelStuderen®

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Om deel te nemen aan deze mbo-module heb je geen vooropleiding nodig. Bovendien hoef je geen stage te lopen. Hierdoor kun je de module extra snel doorlopen.

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de MBO-module HRM en arbeidsrecht? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs. Zij vertellen je meer over de inhoud en het lesmateriaal.

Examen

NTI-certificaat

Je sluit de MBO-module HRM en arbeidsrecht af met twee inleveropdrachten en een theorie-examen. Je doet pas examen wanneer jij er klaar voor bent. Deze module is onderdeel van een erkende mbo-opleiding. Wanneer je de module met voldoende resultaat hebt afgerond, ontvang je een certificaat van NTI.

Examenkosten

De examenkosten bedragen € 28,89 per maand. De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht.

Kan ik doorstuderen?

Je kunt vanuit deze module verder studeren naar een volledige mbo-opleiding. Indien je voldoet aan de toelatingseisen van deze opleiding kun je een vrijstellingsverzoek indienen voor de gelijknamige modules die deel uitmaken van de mbo-opleiding.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Besteed jouw persoonlijke opleidingsbudget

Veel werkgevers hebben een opleidingsbudget beschikbaar, zodat jij je kan blijven ontwikkelen. Versterk jouw positie op de arbeidsmarkt en vraag het budget dit jaar aan! Lees meer.

Voordelig studeren met speciale regelingen

Voor de kosten van een opleiding kun je in sommige gevallen gebruikmaken van subsidies. Check hier welke subsidies er zijn.

Kosten MBO-module HRM en arbeidsrecht 5068

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw certificaat

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.