→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Begrijp de psychologie achter relaties

De cursus Relatiepsychologie draait om de relaties die mensen met elkaar onderhouden. Het gaat om familie, vrienden, partner, buurtgenoten of collega's. Ook op je werk spelen relaties een grote rol. Het beter begrijpen van deze chemie helpt je privé maar ook op professioneel gebied. Hoe kan het dat bepaalde relaties moeizaam verlopen en anderen juist niet? Hoe ontstaat een sterke band en waarom loopt het soms mis? In de cursus gaan we dieper op deze vragen in. Ook leer je hoe mensen op elkaar reageren en bekijk je welk gedrag tot welke uitkomsten leidt. Na afloop heb je veel kennis op het gebied van sociale contacten, relaties in de liefde en groepsgedrag. 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Makkelijk te lezen stof en tevens leerzaam met voldoende tests, opgenomen in iedere les. Makkelijk te lezen stof en tevens leerzaam met voldoende tests, opgenomen in iedere les. Kortom: een leuke opleiding die ik in iets meer dan 2 maanden had afgerond (normaal studietempo 6 maanden). Vlotte correctie door docente.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Relaties zijn een interessant fenomeen. Mensen hebben anderen nodig om gelukkig te zijn. Tegelijkertijd ergeren we ons soms ook aan elkaar. Deze cursus biedt inzicht in de psychologische aspecten van relaties. Hoe komen relaties tot stand? Hoe communiceren mensen met elkaar? Welke problemen doen zich in relaties voor en hoe kunnen deze worden opgelost? Ook wetenschappelijk onderzoek over relaties komt aan bod. Het lesmateriaal van de cursus is ontwikkeld door dr. Pieternel Dijkstra, een ervaren psycholoog, schrijver, onderzoeker en docent.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

  • De basis van relaties
  • Relaties in de liefde
  • Groepsgedrag en sociale contacten
  • Verschillende soorten communicatie

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

  • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
  • Geen extra kosten voor lesmateriaal
  • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
  • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Relatiepsychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Relatiepsychologie afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! 

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Relatiepsychologie 1298

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Relatiepsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Relatiepsychologie

4,5 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

De studie spreekt mij enorm aan, je krijgt enorm veel inzicht in situaties. Iets wat mij altijd al zeer geinteresseerd heeft. Het hele proces van handelen van mensen, situaties analyseren en daarbij met deze situaties om leren gaan en mensen zo nodig op een juiste manier adviseren.

Een enorm interessante studie die het zeker de moeite waard is!

Beste mensen,
Ik ben een nieuwe student bij het nti. Ik raad iedereen om de cursus relatiepsychologie te doen.
Je leert clienten, mensen en je zelf te behandelen. Je leert ook hoe het leven van anderen er uitziet. Ik ben net 2 dagen bezig ik kan de cursus nu een klein
beetje begrijpen. Ik moet nog veel studeren en leren maar als u twijfelt om te doen zeg ik ; u moet het proberen want nti biedt altijd de beste cursussen aan. Als u echt psychologie wilt studeren doe het en mis deze kans niet. Ik als
student relatiepsycholoog vind dit een top studie. Na afloop krijg je een nti cerficaat van deze cursus en je kunt ook gewoon mensen helpen en ook behandelen. Dus ik adviseer u om niet te twijfelen maar gewoon te doen..

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.