→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Zelfgemaakte post is zoveel leuker!

Deze cursus springt in op de twee leukste creatieve trends van dit moment: handletteren en botanisch tekenen! Deze twee technieken combineer je door zelf kaarten te maken. Want zeg nou zelf, echte post is toch zoveel leuker?! Handlettering is het tekenen van mooie letters. Denk maar aan de sierletters op menukaarten of krijtborden bij de plaatselijke winkeliers. Botanische prints zijn een hit, je vindt ze overal terug: van bureau- tot woonaccessoires. Tijdens de cursus Kaarten maken ga je aan de slag met potlood, kleurpotlood en aquarel. Je maakt zo je eigen unieke kaarten met de mooiste letters en illustraties. Doe ze op de post en verras je ouders, opa en oma of vrienden!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Inhoud

Wat leer je

Je leert mooie letters tekenen met potlood en fineliner en werkt aan kleine illustraties zoals banners, bloemen en frames. Je maakt kennis met aquarelverf en gaat uitgebreid aan de slag met het schetsen van bladeren, bloemen, fruit en groenten. Ons lesmateriaal biedt naast heldere uitleg heel veel inspiratie!

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Handletteren
 • De materialen
 • Vingeroefeningen
 • Alles over letters
 • Hoe maak je letters
 • Woordbeelden
 • Decoratie
 • Compositie
 • Botanisch tekenen
 • Kennismaken met potlood
 • Schetsen
 • Meten
 • Bladeren en bloemen
 • Kennismaken met aquarelverf en kleurpotlood
 • Fruit en groente

atilla taskiran 285536

victoria bilsborough 232767

Inclusief twee praktijkbijeenkomsten

Tijdens deze cursus volg jij twee praktijkbijeenkomsten. Het beloven twee inspirerende dagen te worden waarin je samen met je medecursisten veel leert. Je oefent jouw vaardigheden en wordt begeleid door een ervaren docent. Tijdens de eerste praktijkdag staat handletteren centraal: je gaat oefenen met compositie, decoratie en letters tekenen. Op de tweede praktijkdag komen de technieken van botanisch tekenen aan bod. Er wordt veel aandacht besteed aan het observeren, meten en zo natuurgetrouw tekenen van het object. 

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Zelf kaarten maken. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Zelf kaarten maken afgerond? Dan kun je een digitaal certificaat aanvragen voor € 35,75. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

Korting voor snelle beslissers

Geef direct bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen (door bij 'handige extra's' de optie 'certificaat' aan te vinken) en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Zelf kaarten maken 1620

Btw inbegrepen

Bij deze opleiding is 21% btw inbegrepen.

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Zelf kaarten maken, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.