MBO toelatingstoets

Wanneer je niet aan de vooropleidingseis voldoet, bestaat de mogelijkheid om deel te nemen aan de toelatingstoets. Het doel van deze toets is om vast te stellen of je een reële kans hebt de MBO-opleiding succesvol af te ronden. Met de toets worden je taal-, reken- en leesvaardigheid getoetst. Houd er rekening mee dat wanneer je slaagt voor de toets, je minimaal 18 jaar moet zijn om te mogen starten met een MBO-opleiding.
De toelatingstoets hoef je op geen enkele manier voor te bereiden. 

Aanmelden voor de MBO Toelatingstoets

Naar aanleiding van de toets krijg je van de Toelatingscommissie van het NTI MBO-College een bindend advies of je wel of niet met de MBO-opleiding kunt starten. De toelatingstoets wordt digitaal afgenomen op meer dan 20 verschillende locaties in Nederland.
Let op: Aanmeldingen voor een toelatingstoets kunnen geannuleerd worden tot 14 dagen voor de gekozen examendatum, na die termijn is volledige betaling verschuldigd. Annuleren kan via email (klantenservice@nti.nl) of telefonisch (071 - 750 10 10).

Inschrijven is geld terug!

Slaag je voor de toelatingstoets en ben je minimaal 18 jaar, dan mag je starten met de MBO-opleiding van je keuze. Wanneer je niet slaagt voor de toelatingstoets, kun je starten met een basisopleiding van het NTI MBO-College. De kosten voor de toelatingstoets bedragen € 84,95. Dit geld krijg je terug wanneer je je binnen 14 dagen na de uitslag van de toets inschrijft voor een MBO-, basisopleiding of keuzedeel van het NTI MBO-College.