Omschrijving

Voel jij je thuis in een verzorgende rol?

Als medewerker zorg en welzijn verzorg en ondersteun je onder andere ouderen, mensen met een psychische of lichamelijke handicap en kinderen. Je hebt een gevarieerd takenpakket. Met de MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 leer je in korte tijd de basisbeginselen van het beroep medewerker zorg en welzijn. Je ontdekt hoe je een veilige omgeving creëert en kwaliteitszorg kunt bieden aan diverse doelgroepen. Ook maak je kennis met verschillende dienstverlenende organisaties en ontwikkel je handige communicatietechnieken om iedereen te kunnen begeleiden. Ben jij benieuwd hoe het is om als medewerker zorg en welzijn te werken? Start dan nu met deze MBO Basisopleiding!

Let op! Vanaf 1 augustus krijgen zowel de basisopleiding als de volledige MBO-opleiding Helpende zorg en welzijn een update om aan de nieuwste kwaliteitsregels te voldoen. Om ervoor te zorgen dat je straks kan blijven studeren, kan je je alleen inschrijven voor de nieuwe versie van de basisopleiding. Je kan je nog wel t/m 31 juli inschrijven voor de oude versie van de volledige opleiding.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

NTI Student, vrouw, 27 jaar, ijsselstein

Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super. Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super.

Is deze basisopleiding iets voor mij?

Ben jij van nature zorgzaam en wil je je (verder) verdiepen in de zorgsector? Dan is deze basisopleiding iets voor jou. Als medewerker zorg en welzijn heb je een divers takenpakket, van het begeleiden van sociale activiteiten, tot het ondersteunen van cliënten en opstellen van werkplanningen. Deze opleiding is bestemd voor iedereen die het beroep helpende zorg en welzijn wil verkennen.

Wat is een basisopleiding?

Met een MBO-basisopleiding maak je in korte tijd kennis met een beroep. Je volgt een aantal vakinhoudelijke modules van de volledige MBO-opleiding en hoeft geen stage te lopen. Heb je de basisopleiding afgerond? Dan ontvang je een waardevol NTI-diploma én kun je direct doorstromen naar de erkende MBO Helpende zorg en welzijn met vrijstellingen.

Inhoud

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met de mbo basisopleiding Helpende zorg en welzijn leer je de basisbeginselen van het beroep medewerker zorg en welzijn. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Wat leer je?

In het studieprogramma hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen.

MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn 5222

Studieprogramma

  • Veilig & prof.werken i/d dienstverlening
  • Klantgericht communiceren

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

FlexibelStuderen®

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor de MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 2 is.

Mocht je de basisopleiding als opstap willen gebruiken naar de volledige opleiding, kijk dan goed of je al aan de toelatingseisen voor de volledige MBO-opleiding voldoet. Wellicht kun je daar dan meteen mee beginnen!

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

  • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
  • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
  • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Je bent dus verzekerd van erkende kwaliteit. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 50,00 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van deze mbo basisopleiding meteen beginnen met de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn (niveau 2). Je krijgt dan vrijstelling voor de examens die je succesvol hebt afgerond.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen.

Kosten MBO Basisopleiding Helpende Zorg en welzijn 5222

Het lesgeld is inclusief
  • Alle benodigde studieboeken
  • Begeleiding tijdens je hele studie
  • Toegang tot je online leeromgeving
  • Gratis verlenging van je studieduur
  • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn

3 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

NTI Student, vrouw, 27 jaar, ijsselstein

Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.