→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Voel jij je thuis in een verzorgende rol?

Als medewerker zorg en welzijn verzorg en ondersteun je onder anderen ouderen, mensen met een psychische of lichamelijke handicap en kinderen. Met deze mbo basisopleiding Helpende zorg en welzijn leer je in 6 tot 9 maanden de basisbeginselen van het beroep medewerker zorg en welzijn. Je leert op welke manieren je begrip kunt tonen, hoe je goed kunt samenwerken en natuurlijk hoe je goed kunt verzorgen. Ook ga je dieper in op ziektebeelden en verschillende manieren van zorg. Je hebt dus een zeer afwisselend takenpakket. Ben jij benieuwd hoe het is om als medewerker zorg en welzijn te werken? Start dan nu deze mbo basisopleiding!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super. Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Met de mbo basisopleiding Helpende zorg en welzijn leer je de basisbeginselen van het beroep medewerker zorg en welzijn. De belangrijkste theorie uit de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn niveau 2 komt aan de orde. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen precies behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Planmatig werken
 • Ziektebeelden
 • Hygiëne
 • Doelgroepen
 • Ondersteunen
 • Persoonlijke zorg
 • Gesprekstechnieken

Waarom een MBO Basisopleiding?

Met een mbo basisopleiding verdiep je je in korte tijd in een bepaald vakgebied. Zo kun je erachter komen of dit vakgebied bij je past. De voordelen van een mbo basisopleiding:

 • Officieel NTI-diploma
 • In 6 maanden af te ronden
 • Je hoeft geen stage te lopen

Wat doet een medewerker zorg en welzijn?

Als medewerker zorg en welzijn verzorg en ondersteun je ouderen, mensen met een lichamelijke handicap, mensen met psychische problemen en kinderen. Je houdt je bezig met:

 • Ondersteuning bij de verzorging.
 • Begeleiden van sociale activiteiten.
 • Opstellen van werkplanningen.
 • Uitvoeren van huishoudelijke taken.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding. Via de online leeromgeving kom je in contact met de vakdocenten. Hier kun je terecht voor al je vakinhoudelijke vragen. Voor alle andere vragen neem je contact op met je mentor. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Voor deze mbo basisopleiding Helpende zorg en welzijn heb je geen speciale vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat deze opleiding op mbo-niveau 2 is.

Heb je nog vragen? Bel ons gerust!

Wil je graag meer informatie over het niveau of de inhoud van de opleiding? Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs. Zij staan voor jou klaar!

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens de MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 14,17 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

 

ministerie OCW logo 250pxbLogo Consumentenbond transparant

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle mbo basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

 

Vraag een offerte aan

Onderdelen Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 74,50 9 maanden
Nu met 25% korting € 55,88 9 maanden
Studiemateriaal € 0 inclusief
Inschrijfgeld € 50,00 Eenmalig
Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen

MBO Basisopleiding Helpende zorg en welzijn

3 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.