Onderwijssystemen

Omdat de afstandsopleider NTI in Nederland gevestigd is werken wij ook via het Nederlandse Onderwijssysteem. Het Nederlandse onderwijssysteem is te vergelijken met het Belgische, het heeft alleen andere benamingen.

Diploma Secundair Onderwijs

Wanneer je een Diploma Secundair Onderwijs bezit dan kun je bij Hogeschool NTI jouw HBO- ofwel Hogeschool diploma halen. Bezit jij dit diploma niet en ben je 21 jaar of ouder dan kun je deelnemen aan een 21+ toets, hierbij wordt gekeken of je een reële kans maakt om de HBO-opleiding met succes te kunnen afronden.

Bezit jij geen Diploma Secundair Onderwijs, dan kun je bij het MBO-college van het NTI terecht. Hier kun je met jouw BSO-diploma terecht voor een MBO-opleiding op maat! Een MBO-opleiding van NTI MBO-college bereidt je voor op de arbeidsmarkt en met een MBO-diploma op zak stroomt je gemakkelijk door naar de Hogeschool NTI.

Geen vooropleiding?

Alleen voor volledige HBO- en MBO-opleidingen heb je een vooropleiding nodig. Voor alle andere opleidingen die het NTI aanbiedt zoals onder andere Cursussen, MBO Basisopleidingen en HBO-programma's heb je geen vooropleiding nodig.