Omschrijving

Leer kinderen beter begrijpen

Wat gaat er allemaal in die koppies om? Waarom doen ze het ene moment zus en het volgende moment zo? Voor je beroep of werkomgeving kan het handig zijn om kinderen beter te leren begrijpen. Met de online cursus Kinderpsychologie kom je een heel eind. Je leert het gedrag en de gevoelens van kinderen herkennen. En, ook niet onbelangrijk, hoe je er het best op kunt reageren. Je verdiept je in opvoedingsstijlen en de verschillen tussen jongens en meisjes. Ook is er aandacht voor angsten, intelligentie en sociale ontwikkeling. Tijdens de cursus word je begeleid door een ervaren psycholoog. Of je nu ouder bent of wordt, met kinderen werkt of regelmatig oppast, met deze cursus doe je veel nuttige kennis op waar zowel jij als het kind profijt van heeft.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Ik vind dit een leuke cursus, voor mijn werk. Ik vind dit een leuke cursus, voor mijn werk. Je leert anders kijken naar de kinderen. En je ziet ook eventuele afwijkingen. Je kunt dan gelijk zelf nagaan hoe er mee wordt omgegaan. Je gaat dus dieper kijken naar een kind.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Kennis van ontwikkelingspsychologie is enorm belangrijk om het gedrag van kinderen (of pubers of adolescenten) te begrijpen. Wanneer ontstaat het zelfbeeld, voelen ze schaamte, rechtvaardigheid of kunnen ze abstract denken? De cursus Kinderpsychologie behandelt allerlei stadia uit de ontwikkeling: van baby tot jongvolwassene. Daarnaast worden allerlei andere belangrijke onderwerpen uit de psychologie behandeld en krijg je waardevolle tips voor de dagelijkse opvoeding. 

Studieprogramma

 • Algemene psychologie en pedagogiek
 • Ontwikkelingspsychologie
 • Diverse theorieën binnen de psychologie
 • Opvoedingsstijlen
 • Verschillen tussen jongens en meisjes
 • Sociale ontwikkeling
 • Angsten en fobieën
 • Intelligentie
 • Taalontwikkeling

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Kinderpsychologie. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen Kinderpsychologie

Rond de cursus Kinderpsychologie af met een examen. Als je slaagt, krijg je het NTI-diploma. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! De kosten zijn €105,- en betaal je voordat je aan het examen deelneemt.

Geen examen doen? Vraag een certificaat aan!

Na de cursus Kinderpsychologie kun je een certificaat aanvragen als bewijs van deelname. De kosten hiervoor zijn € 34,95. Als je bij de inschrijving al aangeeft dat je na afloop een certificaat wil ontvangen, dan krijg je € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Kinderpsychologie 1293

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Kinderpsychologie, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat. Hiervoor werken wij samen met Diplomasafe.

€ 24,95    (eenmalig)

Ervaringen

Kinderpsychologie

4.5 sterren - gebaseerd op 31 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Laagdrempelig; voor iedereen met een beetje verstand goed te doen! Je kunt de cursus zo leerzaam maken als je zelf wilt. Een aanrader voor mensen die werkzaam zijn in het onderwijs!

Leuke leerzame cursus. Veel dingen te weten gekomen over de ontwikkeling van het kind en hoe je hier het beste mee om kan gaan.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.