→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Reis door de fascinerende cultuurgeschiedenis van Europa

Start je eigen fascinerende zoektocht naar het verleden met deze cursus Cultuurgeschiedenis. We beginnen bij de bakermat van de Europese beschaving, de Griekse Oudheid en eindigen in het heden. Je volgt de belangrijkste historische ontwikkelingen op de voet. Daarbij kijk je naar het dagelijks leven in die tijd. Je krijgt inzicht in de verschillende lagen van de bevolking, de positie van de vrouw, kleding, beroepen, woningen, opvoeding, eten en drinken, et cetera. Ook kunst komt uitgebreid aan bod. Hierdoor zie je goed hoe beide gebieden elkaar hebben beïnvloed. Je merkt het al: de cursus Cultuurgeschiedenis is zeer compleet!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-17:00)

Ik heb een goede keuze gedaan door te kiezen voor de cursus Cultuurgeschiedenis. Ik heb een goede keuze gedaan door te kiezen voor de cursus Cultuurgeschiedenis. De tekst is heel goed leesbaar en stimuleert tot verdere studie. De foto's en tekeningen zijn een goede leidraad bij de studie. Grappig is om te zien dat ik sommige bouwwerken en schilderijen terugzie die ik eerder gezien heb en nu op een andere manier bekijk. De cursus is een echte aanrader.

Inhoud

Inhoud

Wat leer je

Per tijdsperiode leer je allerlei interessante feiten over de Europese cultuur. Met cultuur bedoelen we de levenswijze, gewoontes en gebruiken van een volk. Hieronder vallen onder andere normen en waarden, eetgewoonten, kleding, godsdienst, tradities, kunst en vermaak (muziek, theater, sport, spel en ander vertier). Aan het eind van deze boeiende cursus ben je bekend met de grote lijnen van de Europese kunst- en cultuurgeschiedenis.

Studieprogramma

In de cursus wordt aandacht besteed aan de volgende onderwerpen:

 • Oudheid Grieken en Romeinen
 • Middeleeuwen ± 500 - 1400
 • Renaissance ± 1400 - 1600
 • Nieuwe tijd ± 1600 - 1788
 • Nieuwste tijd ± 1789 -1938
 • Eigen tijd ± 1939 - heden
 • Verschillende culturen
 • Kunst
 • Tradities
 • Positie van de vrouw door de geschiedenis heen
 • Toneelspelen
 • Muziek
 • Sport

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie. Voor vakinhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

NTI: Alle voordelen op een rij

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis 6 maanden extra studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen toelatingseisen

Je kunt meteen beginnen met de cursus Cultuurgeschiedenis. Iedereen kan meedoen! 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Eindopdracht

Ter afsluiting van de cursus Cultuurgeschiedenis maak je een eindopdracht. Deze bestaat uit een eigen onderzoek naar een onderwerp uit de kunst- en cultuurgeschiedenis. Dit houdt in dat je een historisch onderwerp verder onderzoekt en daar een essay over schrijft. Als je voor de eindopdracht het cijfer 6 of hoger hebt behaald, heb je de cursus succesvol afgerond.

Bezegel je prestatie met een certificaat

Heb je de cursus Cultuurgeschiedenis succesvol afgerond? Dan kun je een certificaat aanvragen. Een mooie aanvulling op je cv én een bevestiging van jouw prestatie! Voor het certificaat betaal je € 35,75. Geef bij de inschrijving aan dat je graag na afronding het certificaat wil ontvangen en krijg € 10,- korting!

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Studieduur & lesgeld

Kosten Cultuurgeschiedenis 1290

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Handige extra's

Certificaat

Wil jij graag een certificaat voor de cursus Cultuurgeschiedenis, als bevestiging van jouw prestatie én mooie aanvulling op je cv? Vink deze extra dan aan bij inschrijving en ontvang € 10,- korting op je certificaat.

€ 25,75    (eenmalig)

Ervaringen

Cultuurgeschiedenis

4 sterren - gebaseerd op 7 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

 

Ik heb een goede keuze gedaan door te kiezen voor de cursus Cultuurgeschiedenis. De tekst is heel goed leesbaar en stimuleert tot verdere studie. De foto's en tekeningen zijn een goede leidraad bij de studie. Grappig is om te zien dat ik sommige bouwwerken en schilderijen terugzie die ik eerder gezien heb en nu op een andere manier bekijk. De cursus is een echte aanrader.

De cursus omvat enorm veel boeiende informatie over zowel de geschiedenis van Europa in het algemeen als ook de geschiedenis van de Europese kunst. Aangezien je zelf je studietempo kunt bepalen is het prima te combineren met andere werkzaamheden.

Deze cursus geeft niet alleen informatie, maar laat ook zien hoe de geschiedenis zich steeds weer herhaalt en hoe belangrijk bepaalde ontwikkelingen uit het verleden ook nu nog zijn. Kortom, ik zal het een ander ook zeker aanraden om deze cursus te volgen.

Bekijk alle ervaringen

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.