Omschrijving

Een erkend diploma voor een beroep als accountmanager of vertegenwoordiger

Heb jij een startersfunctie in sales voor ogen en wil je anderen op de arbeidsmarkt een stapje voor zijn? Volg dan de NIMA Basiskennis Sales opleiding. Als je enthousiast en sociaal bent en een vlotte babbel hebt, past deze sales opleiding perfect bij je. Na afloop van de opleiding heb je jouw gesprekstechnieken en verkoopvaardigheden ontwikkeld, weet je wat de relatie tussen marketing en sales is en hoe je kunt inspelen op de behoeften van de klant. Je hebt het erkende diploma van NIMA op zak, de beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales. Zet vandaag nog de eerste stap en schrijf je in voor NIMA Sales!

 

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

Inhoud

Wat leer je

Tijdens de Sales opleiding komen de fases van het inkoopproces, het opstellen van verkoopplannen en de verkoopcyclus aan bod. In korte tijd doe je brede basiskennis op over verschillende onderwerpen die in een salesfunctie van belang zijn. Je maakt kennis met verschillende communicatiemodellen, ontwikkelt je verkoopvaardigheden en leert over effectieve gesprekstechnieken. Ook doe je basiskennis op over marketing.

Studieprogramma

Tijdens de opleiding komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • De salesomgeving
 • Sales en planning
 • De salesfunctie
 • Marketing en de invloed op sales
 • Klantenmanagement
 • Accountmanagement
 • Inkoop en logistiek
 • Financiële aspecten en commerciële calculaties
 • Communicatie en andere vaardigheden

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens de opleiding. Voor inhoudelijke vragen ga je naar de docent, voor allerlei andere vragen kun je terecht bij jouw mentor. Bijvoorbeeld voor het maken van een planning of andere studietips. Lees meer over de begeleiding.

Alle voordelen van NTI op een rij:

 • Bepaal zelf je startdatum en studietempo
 • Geen extra kosten voor lesmateriaal
 • Alles binnen handbereik met de online leeromgeving
 • Gratis verlengen van je studietijd, mocht je het niet op tijd halen

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee jij je werk nog beter kunt doen? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Leren uit echte lesboeken

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt

Toelating

Geen vooropleiding of voorkennis nodig

Je kunt meteen beginnen met de opleiding NIMA Basiskennis Sales. Er zijn geen toelatingseisen. 

Vragen?

Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen NIMA Basiskennis Sales

Aan het eind van de Sales opleiding leg je een digitaal examen af. Dit examen wordt afgenomen door NIMA. Het digitale examen kun je dagelijks doen op tal van locaties door Nederland. Na succesvolle afronding krijg jij het officieel erkende NIMA-diploma. Voor meer informatie over het examen verwijzen we je naar www.nima.nlDe examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht en bedragen € 36,67 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Ontvang een officieel erkend NIMA-diploma

logo NIMANTI heeft een Education Partnership met NIMA. Heb je deze opleiding afgerond? Dan ontvang je een officieel erkend NIMA-diploma. Dit diploma is hooggewaardeerd in organisaties waarin marketing, communicatie en sales en/of onderzoek een belangrijke rol spelen. Het waarborgt kwaliteit en biedt de mogelijkheid jouw vakbekwaamheid aan te tonen. Bovendien word je opgenomen in het officiële NIMA-diplomaregister. Hiermee kunnen zowel werkgevers als jijzelf jouw behaalde diploma('s) inzien.

Herexamens en inhalen

Voor eventuele herexamens en het inhalen van gemiste praktijkdagen bij NTI worden aanvullende kosten gerekend.

Beroepen

Jouw baan in de sales

Na het afronden van de opleiding is een leuke (starters)functie in de sales de volgende stap. Wie werkt in de sales is niet alleen klantvriendelijk maar natuurlijk ook commercieel. In de sales opleiding heb je gesprekstechnieken geoefend en kennis opgedaan van sales en marketing. Daarom verkoop jij die producten straks met gemak aan jouw (potentiële) klanten! Je kan denken aan werken bij of als:

 • (Junior) accountmanager
 • (Startend) vertegenwoordiger
 • Commercieel medewerker binnendienst
 • Commercieel medewerker buitendienst

Studieduur & lesgeld

Kosten NIMA Basiskennis Sales 6653

Korting op software, hardware en meer via Surfspot

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo krijg je bijvoorbeeld tot 50% korting op Adobe Creative Cloud en NordVPN, en krijg je extra voordeel op laptops, smartphones en gadgets. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten.