Leraren opgelet: financier jouw opleiding met de lerarenbeurs

Ben je bevoegd leraar? En wil je jouw huidige vakkennis uitbreiden of je graag verdiepen in een nieuwe discipline? Vraag dan de lerarenbeurs 2024 aan voor jouw HBO-bachelor of -master van NTI! Deze beurs komt je tegemoet in de kosten van lesgeld, studiemiddelen en eventuele reiskosten. Ook jouw werkgever wordt niet vergeten: hij of zij kan subsidie ontvangen om jou studieverlof te geven. Zo kun jij voordelig bij ons studeren!

Wees er op tijd bij

Voor het studiejaar 2024-2025 kunt u niet meer aanvragen. Houd de website van DUO in de gaten om je volgend jaar aan te melden en wees er snel bij. Er is namelijk maar beperkt budget beschikbaar, dus hoe eerder jij jouw aanvraag doet, hoe groter de kans is dat je de beurs krijgt toegewezen.

*Je moet de beurs jaarlijks opnieuw aanvragen en kunt deze maximaal drie studiejaren ontvangen. Bij een heraanvraag voor het tweede of derde jaar krijg je voorrang tijdens de aanvraagronde.

Lerarenbeurs voorwaarden

 • Je hebt een onderwijsbevoegdheid óf je bent leraar in het HBO, en hebt minimaal een HBO-bachelorgetuigschrift. Ben je leraar in het MBO? Dan moet je voldoen aan een aantal bekwaamheidseisen.
 • Op het moment van de aanvraag werk je bij een bekostigde school of orthopedagogisch didactisch centrum.
 • Minimaal 20% van je werktijd geef je les, inclusief voorbereiding en nakijkwerk.
 • Je volgt een opleiding met een startdatum na 1 september 2024.
 • Om de lerarenbeurs te behouden, behaal je minimaal 15 studiepunten (ECTS) per studiejaar.
 • Je hebt geen andere subsidies of tegemoetkomingen aangevraagd.
 • DUO neemt alleen volledige aanvragen in behandeling. Zorg ervoor dat je een ondertekende verklaring van je (laatste) werkgever of inlener direct meestuurt, ook als je geen studieverlof hebt aangevraagd.

Bekijk alle voorwaarden en de inschrijfprocedure >

 

Inschrijven voor een opleiding

Om in aanmerking te komen voor de lerarenbeurs, dien je je in te schrijven voor een opleiding die start na 1 september 2024. Je kunt de lerarenbeurs aanvragen voor alle HBO-bachelors en -masters van NTI. De opleiding hoeft niet onderwijs gerelateerd te zijn. Oftewel, een mooie kans om je te verdiepen in een ander interessegebied. Krijg je de lerarenbeurs niet toegewezen? Geen probleem! Met een bewijs van afkeuring kun je de opleiding bij NTI kosteloos annuleren.

Vind mijn HBO-bachelor

Top HBO-bachelors

Alle HBO Bacheloropleidingen

De voordelen

Deze beurs komt je tegemoet in de kosten van les- en collegegeld, studiemiddelen en eventuele reiskosten. Ook jouw werkgever wordt niet vergeten: hij of zij kan subsidie ontvangen om jou studieverlof te geven en een vervanger aan te stellen. Zo heb jij de mogelijkheid om je te specialiseren in je vak, bijvoorbeeld met een Master Onderwijskunde of HBO Bachelor Jeugd- en kinderpsychologie.

De opleiding hoeft niet onderwijs gerelateerd te zijn, dus is het ook een mooie kans om je te verdiepen in een ander gebied waar je interesse ligt. Daarbij kun je bij NTI flexibel studeren, je kunt jouw studie sneller afronden en studeert wanneer het jou uitkomt. Zo is een opleiding perfect te combineren met je werk of drukke privéleven.

FlexibelStuderen® bij NTI

Met FlexibelStuderen® van NTI kun je studeren op een manier die echt bij jou past. Zo studeer je via jouw online leeromgeving waar en wanneer je wilt, dus ook vanuit huis. NTI combineert de voordelen van e-learning en zelfstudie met uitstekende begeleiding. De voordelen van FlexibelStuderen® bij NTI maken het voor iedereen mogelijk een flexibele opleiding te volgen.

 • Start met jouw opleiding wanneer je wilt 
 • Bepaal zelf waar en wanneer je studeert
 • In een online leeromgeving en met echte studieboeken
 • Volg praktijkdagen en webinars wanneer het jou uitkomt
 • Doe digitaal examen wanneer jij eraan toe bent

Meer informatie

Meer informatie over de Lerarenbeurs en het aanvragen hiervan, vind je op de website van DUO. Wil je meer weten over studeren bij NTI? Neem dan contact op met een NTI studieadviseur via 071 – 750 10 10 of mail naar studieadvies@nti.nl.

NTI scoort een 8.1

En daar zijn we heel erg blij mee!

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

4 sterren Feedback Company

1588 reviews op Feedback Company

LEES MEER