→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Leidinggevende functie in de beveiliging

Heb jij een diploma MBO Beveiliger (niveau 2) en wil je doorgroeien naar een leidinggevende functie? Dan is deze mbo-opleiding Coördinator beveiliging (niveau 3) absoluut geschikt voor jou! Een coördinator beveiliging stuurt een team beveiligers aan en verstrekt zijn leidinggevende informatie over het project dat hij leidt. Hij controleert veiligheidsplannen op actualiteit en meldt veranderingen in het object die gevolgen hebben voor de wijze van beveiligen. Lees verder en kom alles te weten over de opleiding Beveiliging. 

Wat houdt het beroep coördinator beveiliging in?

Als coördinator beveiliging geef je leiding aan een team beveiligers. Je zorgt ervoor dat al het beveiligingswerk zo goed mogelijk wordt gedaan. Je verdeelt de taken en je lost problemen op. Je overlegt regelmatig met je medewerkers, maar ook met je leidinggevende. Een coördinator beveiliging heeft het volgende takenpakket:

 • werkzaamheden coördineren;
 • werkzaamheden uitvoeren;
 • overleggen met collega’s;
 • overleggen met je leidinggevende;
 • problemen oplossen;
 • rapporten schrijven.

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Boekenwurmen, nachtbrakers, ochtendmensen, carrièretijgers; iedereen is anders en iedereen studeert anders. Met FlexibelStuderen® van NTI studeer jij op een manier die echt bij jou past. Start met jouw opleiding wanneer je wilt. Bepaal zelf waar en wanneer je studeert in een online leeromgeving en met echte studieboeken. Met veel of weinig begeleiding van je studiecoach, samen met studiegenoten of juist in je eentje. Jij kiest! Ervaar FlexibelStuderen® van NTI en haal dat erkende diploma.

Online leeromgeving

Bij NTI studeer je in een online leeromgeving. Hierin kun je onder andere oefenopgaven maken en een actueel overzicht zien van je cijfers, examens en eventuele praktijkdagen. Je vindt er alles wat je nodig hebt om flexibel te studeren.

Locaties

Bij NTI kun je zelfstandig studeren, waar en wanneer jij wilt, en je praktijkdagen flexibel inplannen. Houd er wel rekening mee dat de praktijkdagen plaatsvinden op centraal gelegen locaties in Nederland. Ook je stage en bijbehorende praktijkexamens dienen in Nederland te worden uitgevoerd.

Uniek: officiële studieboeken bij het lesgeld inbegrepen

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld materiaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken:

 • Deze kwalitatieve en actuele studieboeken worden o.a. ook bij ROC’s gebruikt.
 • Voor deze studieboeken betaal je in de winkel al snel honderden euro’s.
 • De studieboeken zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen!

Inhoud

Wat leer ik?

Binnen de mbo-opleiding leer je alle kennis en vaardigheden die je later nodig hebt in je beroep. De opleiding Coördinator beveiliging maakt jou van beveiliger tot echte regelaar in de beveiliging. Je moet veel weten van het beveiligingsvak en zelf ook de nodige werkervaring hebben, maar ook goed met mensen om kunnen gaan. Je moet immers mensen kunnen aansturen en hen ook kunnen wat vertellen wat goed en wat minder goed gaat. Je verdiept je onder meer in het beveiligen van gebouwen, coördineren van werkzaamheden en leert handelen in verschillende situaties. De opleiding MBO Coördinator beveiliging is met zorg samengesteld samen met specialisten uit het vakgebied en is wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs.

Studieprogramma

Hieronder vind je een aantal onderwerpen die tijdens de opleiding aan bod komen:

 • Beveiliging van gebouwen
 • Wettelijke kaders
 • Rapportage
 • Veilig werken en dienstplanning
 • Coördinatie
 • ICT-vaardigheden
 • Nederlands 2F
 • Engels
 • Rekenen 2F
 • Loopbaan en burgerschap (LB)
 • Keuzedelen

Gratis praktijkbijeenkomst en webinars

Bij de MBO opleiding Coördinator beveiliging hoort een praktijkbijeenkomst: de praktijkdag algemene vakken. Hier ontmoet je je medestudenten en helpt een docent jou de opleiding goed te doorlopen. Tijdens de praktijkdag krijg je les in de vakken Nederlands, Rekenen en Loopbaan en Burgerschap (LB).

Webinars
Naast de praktijkbijeenkomst volg je webinars. Dit zijn interactieve online lessen, gegeven door praktijkdocenten. Je kunt deze lessen volgen via je laptop of tablet, waar je maar wilt. Via de chat kun je vragen stellen. Je staat er dus nooit alleen voor tijdens de MBO opleiding Coördinator beveiliging. 

Keuzedelen

Tijdens je mbo-opleiding biedt NTI interessante keuzedelen aan. Hiermee onderscheid je je en bied je meerwaarde op de arbeidsmarkt. NTI maakte een selectie van de voor jouw opleiding officieel door de SBB vastgestelde keuzedelen. Alle praktische informatie over deze keuzedelen hoor je aan het begin van je opleiding. Je kunt dan ook bepalen wanneer je welke keuzedelen wilt gaan volgen.

Uit deze keuzedelen kun je kiezen

 • Digitale vaardigheden basis
 • Digitale vaardigheden gevorderd
 • Duits beroepsonderwijs A1-A2
 • Spaans in het beroepsonderwijs A1-A2
 • Nederlands 3F
 • Rekenen 3F
 • Bewustzijn (interculturele) diversiteit
 • Engels in het beroepsonderwijs A1-A2
 • Ondernemend gedrag niveau 3-4

Persoonlijke begeleiding

Heb je vragen over bijvoorbeeld het boeken van examens of de planning van je studie? Jouw mentor staat altijd voor je klaar. Stel je vragen telefonisch of per e-mail.

Lees meer

Studeer flexibel via de derde leerweg: geen verplichtingen van BOL- of BBL-variant

NTI biedt de mbo-opleidingen niet aan via de BOL- of BBL-variant die reguliere mbo-scholen vaak hebben, maar via de derde leerweg. De derde leerweg is speciaal ontwikkeld voor mensen zoals jij: mensen die willen studeren waar en wanneer ze willen en een officieel mbo-diploma willen behalen zonder hiervoor verplicht 200 tot 700 uur op school te moet zitten. Lees meer over de derde leerweg bij NTI.

Toelating

Toelatingseisen voor de opleiding Beveiliging

Om toegelaten te worden tot de mbo-opleiding Coördinator beveiliging op niveau 3 dien je in het bezit te zijn van het mbo-diploma Beveiliger (niveau 2) of het Certificaat Beveiliging C of een hieraan door de SVPB in de Regeling particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus gelijkgesteld diploma.

Kom ik in aanmerking voor vrijstellingen?

Bij NTI MBO-College kom je in aanmerking voor vrijstellingen op basis van eerder behaalde diploma's of certificaten. Als je vrijstellingen wilt aanvragen, dien je een vrijstellingsverzoek in bij de vrijstellingscommissie van NTI MBO-College. Lees meer over vrijstellingen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een mbo-opleiding die bij je past is niet gemakkelijk. Daarom kunnen de mbo-studieadviseurs van NTI je helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities
 • je droombaan
 • je vooropleiding
 • je persoonlijke situatie

Stage

Stage tijdens de opleiding Beveiliging

Tijdens je opleiding Beveiliging kun je stage lopen bij elke door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkende particuliere- of bedrijfsbeveiligingsorganisatie. Waarschijnlijk werk je al in de beveiligingsbranche en in dat geval kun je je werkplek voordragen als stageplaats.

Een leuke stageplek vinden via het Stage Instituut

Om het jou makkelijker te maken bij het vinden van een stageplek, hebben we een exclusieve overeenkomst met een stagebemiddelingsbureau: het Stage Instituut. Als student van NTI MBO-college kun je op de website van het Stage Instituut gratis zoeken naar een stage die past bij jouw opleiding en solliciteren op vacatures. Dit maakt het zoeken naar een stageplek leuker en makkelijker! Bekijk hier de website van het Stage Instituut.

Niet in staat om stage te lopen?

Ben je niet in staat om stage te lopen? Of wil je een opleiding volgen op mbo-niveau zonder stage? Kies dan voor een basisopleiding van het NTI MBO-College. Een basisopleiding is minder breed van opzet dan een mbo-opleiding. Tijdens een basisopleiding volg je binnen korte tijd een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding, maar hoef je geen stage te lopen.

Begeleiding door een stageadviseur

Zodra je begint met je stage krijg je een stageadviseur toegewezen. Je stageadviseur is ook de contactpersoon voor de stagebegeleider van het leerbedrijf. Je kunt tijdens de gehele stageperiode met vragen terecht bij je stageadviseur.

Examen

Ontvang een officieel erkend mbo-diploma

Erkening mbo opleidingAlle mbo-opleidingen van het NTI MBO-College zijn wettelijk erkend door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Dit betekent dat je een officieel mbo-diploma ontvangt als je de opleiding afrondt. Bekijk meer over de kwaliteit van het NTI MBO-College.

Examens van de opleiding Beveiliging

De opleiding Coördinator beveiliging bevat theoretische examens en daarnaast examens die je na afronding van de stage aflegt: de Proeven van Bekwaamheid. De examens leg je af bij NTI en bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

 • De examens van het NTI MBO-college worden digitaal op locatie afgenomen. Bekijk ook de uitgebreide uitleg onder Examenkosten.
 • De examens van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB) leg je af op locatie bij de SVPB. De totale kosten hiervoor bedragen €794,99*.

*Prijswijzigingen onder voorbehoud. Bekijk de actuele prijzen op de website van de SVPB.

Examen doen wanneer het jou uitkomt

Bij NTI bepaal jij wanneer je klaar bent voor je examen. Deze plan je zelf in op een locatie bij jou in de buurt. In sommige gevallen kun je het examen alleen op onze hoofdlocatie in Leiden afleggen. Dit is een goed bereikbare locatie direct naast het station. Lees hier meer over hoe flexibel examineren werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

De examenkosten bedragen € 35,42 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Beroepen

Waar kun je aan de slag na de opleiding Beveiliging?

Als coördinator beveiliging plan en coördineer je beveiligingswerkzaamheden en lever je een bijdrage aan het opstellen van beveiligingsplannen. Je kunt na de opleiding Beveiliging als coördinator beveiliging aan de slag als:

 • groepsleider
 • teamleider
 • objectcoördinator

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij NTI betaal je geen kosten voor studiemateriaal, afstuderen en reprorecht. Wij hanteren een all-in concept. Hierdoor ben jij bij ons een stuk voordeliger uit dan bij reguliere mbo-instellingen. Vergelijk de totale kosten van onze erkende opleidingen maar eens met die van andere opleiders. Dan zie je dat het NTI MBO-College ook financieel de beste keuze is.

MBO Coördinator beveiliging 5712

Termijnen 9 Maanden 12 Maanden * 18 Maanden
Lesgeld per termijn € 132,44 € 99,33 € 66,22
Nu met 25% korting € 99,33 € 74,50 € 49,67
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot websiteAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner voor maar €5,-.  Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal