→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Begeleid kinderen in hun ontwikkeling

Als onderwijsassistent speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van kinderen en vervul je een voorbeeldfunctie. Tijdens dit Kort MBO-programma Onderwijsassistent leer je snel schakelen tussen situaties en rollen, passend onderwijs te bieden en de kwaliteit van het onderwijs te bewaken en bevorderen. Hoe bied je ontwikkelingsgerichte activiteiten aan, hoe bereid je deze voor en voer je ze uit? Je leert de verschillende taken afstemmen in overleg met de leraar en ontwikkelt je communicatievaardigheden. Lijkt dat jou wat? Schrijf je dan in voor het Kort MBO-programma Onderwijsassistent en haal in 12 maanden een NTI-diploma!

Nu 25% korting

Nu 25% korting op het lesgeld

NTI helpt jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je profiteert nu van maar liefst 25% korting!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

In dit korte MBO-programma volg je beroepsspecifieke vakken uit de erkende volledige mbo-opleiding. Je kunt de opleiding snel doorlopen, omdat je geen stage hoeft te lopen en geen keuzedelen en algemene vakken (Nederlands, Rekenen, Engels, Loopbaan en burgerschap) hebt. In het studieprogramma kun je zien welke onderwerpen behandeld worden.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod in dit korte MBO-programma:

 • Communicatie met de doelgroep
 • Kind in ontwikkeling
 • Kwaliteitszorg
 • Passend Onderwijs
 • Verzorgen van het kind
 • Werk in uitvoering

Waarom een kort MBO-programma?

 • Geen vooropleiding nodig
 • Geen stage, keuzedelen en algemene vakken
 • Je ontvangt een NTI-diploma
 • Je krijgt vrijstellingen als je doorgaat met de volledige mbo-opleiding

Wat doet een onderwijsassistent?

Als onderwijsassistent kun je werkzaam zijn in het basisonderwijs, speciaal onderwijs, voortgezet onderwijs of beroepsonderwijs. Je werkt met leerlingen in de leeftijd van 4 tot circa 16 jaar. Je belangrijkste taak is het ondersteunen van de leraar. Hieronder valt bijvoorbeeld het voorbereiden en uitvoeren van lesactiviteiten en toezicht houden buiten de lessen. Jij bent nauw betrokken bij de (taal)ontwikkeling van het kind en hebt vooral een verzorgende/pedagogische rol.

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Bij het korte MBO-programma Onderwijsassistent zijn je studieboeken volledig bij het lesgeld inbegrepen. Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken.

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je opleiding, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw studiecoach of docent. Jouw studiecoach helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals over het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

Studeren bij NTI

Wil jij studeren op een manier die echt bij jou past? Kies dan voor FlexibelStuderen® van NTI. Want bij NTI maakt het niet uit wat voor type student je bent. Ben je een dromer, een doener, een ochtendmens of studeer je het liefst 's nachts? Met FlexibelStuderen® studeer je op jouw moment en op jouw manier.

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je hebt geen bepaalde vooropleiding nodig voor Kort MBO Onderwijsassistent. Je kunt direct van start!

Vragen? Een studieadviseur helpt je graag

Wil je graag meer informatie over de opleiding? Neem gerust contact op met onze studieadviseurs.

Examen

Examen doen bij NTI

Tijdens je Kort MBO Onderwijsassistent maak je theorie-examens. De voordelen van examen doen bij NTI:

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Actueel overzicht van je cijfers en examens in Mijn NTI.

Ontvang een NTI-diploma

Deze opleiding is een onderdeel uit een erkende mbo-opleiding van het NTI MBO-College. Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een diploma van NTI. Een waardevol diploma dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Examenkosten

De examenkosten worden samen met het lesgeld in rekening gebracht. Je betaalt dit volgens het door jou gekozen studietempo. Je krijgt vervolgens twee keer zo lang de tijd om je studie af te ronden, zonder extra kosten. De examenkosten bedragen € 42,50 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Doorstromen naar de volledige mbo-opleiding

Heb je de smaak te pakken gekregen? Dan kun je na het afronden van je Kort MBO doorstromen naar een verkort en voordeliger traject van de volledige MBO-opleiding Onderwijsassistent (niveau 4). De vakken die je al hebt behaald hoef je dan niet meer te volgen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept. Studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit in maandelijkse termijnen voldoen. Alle korte mbo-opleidingen mag je zelfs gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer van 25% korting!

Vraag een offerte aan

Kosten Kort MBO Onderwijsassistent 4645

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur
 • Jouw diploma

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.