→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Ben jij nieuwsgierig aangelegd en wil jij de waarheid achterhalen?

Tijdens de opleiding Particulier onderzoeker leer je in 12 maanden hoe je discreet en integer onderzoekt doet. Je richt je op situaties waarbij iemand (mogelijk) in zijn recht is aangetast. Denk aan onregelmatigheden bij concurrentiebedingen, ziekteverzuim of achtergronden van sollicitanten. Hoe achterhaal je op respectvolle manier de waarheid? Aan welke wettelijke regels en privacy richtlijnen moet je je houden? Je leert hoe je verschillende onderzoeksmethodes kunt toepassen en hoe je je daarbij dient te gedragen. Klinkt jou het werk van een particulier onderzoeker interessant? Schrijf je dan nu in voor de opleiding Particulier onderzoeker!

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Tijdens deze brancheopleiding ga je aan de slag met de belangrijkste vaardigheden van een particulier onderzoeker. Je verdiept je in de basiskennis van een particulier onderzoeker, de verschillende wettelijke kaders en het doen van onderzoek. De opleiding richt zich ook op praktische vaardigheden zoals het optreden van een onderzoeker, rapporteren en het maken van een plan van aanpak

Studieprogramma

Tijdens de brancheopleiding komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:

 •  Basiskennis PO
 •  Wettelijke kaders PO
 •  Onderzoek en rapportage
 •  Het optreden van een particulier onderzoeker
 •  Het plan van aanpak
 •  Diverse onderzoekmethoden

Persoonlijke begeleiding

Je staat er niet alleen voor tijdens je studie, je kunt altijd met vragen terecht bij jouw mentor of docent. Jouw mentor helpt je bij niet-inhoudelijke vragen over je studie, zoals het maken van een studieplanning, en denkt mee over oplossingen. Bij je docent kun je terecht voor alle vakinhoudelijke vragen. Lees meer over de begeleiding.

De voordelen van NTI:

 • Alle studieboeken inbegrepen
 • Kies zelf je startdatum en studietempo
 • Al je online lesmateriaal op Mijn NTI

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Krijg feedback van je docent

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Heb ik een vooropleiding nodig?

Je kunt de opleiding Particulier onderzoeker volgen zonder vooropleiding. Je hoeft ook geen stage te lopen! Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau is.

Vragen? Bel ons gerust!

Heb je vragen over de opleiding Particulier onderzoeker? Heb je hulp nodig bij je studiekeuze of wil je graag persoonlijk advies? Neem vrijblijvend contact op met een van onze studieadviseurs.

Examen

Examenafname

De examens van de opleiding Particulier onderzoeker worden afgenomen door de externe exameninstelling Stichting Vakexamens Particuliere Beveiliging (SVPB). Je maakt in totaal drie theorie-examens.

Examenkosten

De examenkosten zitten niet inbegrepen bij het lesgeld. Kijk op www.svpb.nl voor meer informatie over de examenkosten.

Ontvang een branche-erkend diploma

Wanneer je alle theorie-examens succesvol hebt afgerond ontvang je een branche-erkend diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Vraag meteen je vergunning aan

Na het behalen van het erkende SVPB-diploma dien je een vergunning aan te vragen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie. Met deze vergunning op zak kun je meteen aan de slag als particulier onderzoeker! Kijk voor meer informatie op www.justis.nl.

Beroepen

Particulier onderzoeker in de praktijk

Na het afronden van de opleiding Particulier onderzoeker heb je alle kennis in huis om als een professionele en grondige particulier onderzoeker aan de slag te gaan. Je voert onderzoek uit naar bijvoorbeeld vermoedens van fraude en vervalsing. Als iemand (mogelijk) in zijn recht is aangetast weet jij wat je te doen staat. Met het diploma op zak kun je een vergunning aanvragen om aan het werk te gaan als bijvoorbeeld:

 • particulier onderzoeker
 • (privé)detective
 • rechercheur
 • inspecteur

Studieduur & lesgeld

Profiteer nu van 25% korting op het lesgeld

Bij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar en kwalitatief onderwijs én erkende diploma’s. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Je ontvangt nu maar liefst 25% korting op deze MBO Brancheopleiding. Daarnaast kun je jouw MBO Brancheopleiding gratis verlengen. Je mag dus langer over je opleiding doen, zonder extra kosten.

Vraag een offerte aan

Kosten Vakopleiding Particulier onderzoeker 2162

Het lesgeld is inclusief
 • Alle benodigde studieboeken
 • Eventuele praktijkdagen
 • Begeleiding tijdens je hele studie
 • Toegang tot je online leeromgeving
 • Gratis verlenging van je studieduur

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

logo Surfspot transparantAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ontvang tot 50% van de belastingdienst retour!

Je kunt de kosten voor een opleiding die aansluit bij je (toekomstige) beroep van de belasting aftrekken. Ben jij benieuwd naar jouw belastingvoordeel voor deze opleiding? Bereken dan hier zelf jouw belastingvoordeel.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,1 sterren - gebaseerd op 1588 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.