→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Compacte opleiding Zorg en welzijn

Heb je geen tijd om stage te lopen, maar wel interesse in het beroep van zorg en welzijn? Met de opleiding Zorg en welzijn kun je al binnen 6 maanden een NTI-diploma behalen! Een medewerker zorg en welzijn ondersteunt bijvoorbeeld ouderen, mensen met psychische problemen of mensen met een lichamelijke handicap. Tijdens deze basisopleiding Helpende zorg en welzijn volg je een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn. Lees snel verder en kom alles te weten over de basisopleiding Helpende zorg en welzijn!

Wat doet een medewerker zorg en welzijn?

Een medewerker zorg en welzijn verzorgt en ondersteunt bijvoorbeeld gehandicapten, ouderen, verslaafden of kinderen. Je:

 • verzorgt mensen; 
 • voert huishoudelijke taken uit; 
 • helpt bij sociale activiteiten; 
 • maakt werkplanningen.

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de basisopleiding Helpende zorg en welzijn verdiep je je in een deel van de theorie van de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn. Het is belangrijk dat een medewerker zorg en welzijn begrip kan tonen, goed kan samenwerken en kan plannen en rapporteren.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Planmatig werken
 • Ziektebeelden
 • Hygiëne
 • Doelgroepen
 • Ondersteunen
 • Persoonlijke zorg
 • Gesprekstechnieken

Inclusief studiemateriaal

Bij de basisopleiding Helpende zorg en welzijn ontvang je een speciaal voor de opleiding ontwikkelde digitale reader. De kosten voor het studiemateriaal zijn volledig bij het lesgeld inbegrepen.

Toelating

Geen vooropleiding nodig

Voor de basisopleiding Helpende zorg en welzijn heb je geen vooropleiding nodig. Houd er wel rekening mee dat de opleiding op mbo-niveau 2 is.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Helpende zorg en welzijn

De basisopleiding Helpende zorg en welzijn bevat theorie-examens.

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Helpende zorg en welzijn aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Helpende zorg en welzijn. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het volgen van de basisopleiding Helpende zorg en welzijn kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleiding Helpende zorg en welzijn

De examenkosten bedragen € 14,17 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% korting!

Basisopleiding Helpende zorg & welzijn 2 4028

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 108,50 € 73,00
Nu met 25% korting € 81,38 € 54,75
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk 25% korting op het lesgeld

25 korting bol mbo 120pxBij NTI ben je gegarandeerd voordelig uit! Onze studenten profiteren van betaalbaar én kwalitatief onderwijs. NTI helpt ook jou graag om je dromen en ambities waar te maken. Bij deze mbo-opleiding krijg je nu maar liefst 25% korting op het lesgeld. Lees meer over de actie

Ervaringen

Basisopleiding Helpende zorg en welzijn
3 sterren - gebaseerd op 1 ervaringen
Flexibiliteit
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Ben net begonnen maar ben er nu al helemaal tevreden over, lekker op me eigen gemak leren, helemaal super.

Bekijk alle ervaringen