→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Studiegids ontvangen

Je ontvangt de gids als PDF binnen enkele minuten in je mailbox.

Vul postcode en huisnummer in

Er zijn geen straat en plaatsnaam gevonden voor deze postcode. Je kunt je straat en plaatsnaam handmatig aanpassen.

Om je te helpen bij jouw studiekeuze kunnen wij je via e-mail of telefoon benaderen. Door dit formulier te verzenden geef je hier toestemming voor, je toestemming kun je ieder moment weer intrekken. Bekijk ook gerust onze privacyverklaring.

Wil je graag weten of werken met kinderen iets voor je is?

Heb je interesse in het werken met kinderen die buiten huis worden opgevangen? Start dan met de basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Als gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang bied je dagelijks opvang aan baby's, peuters, kinderen en jongeren, van zowel werkende als niet-werkende ouders. Je verzorgt, ondersteunt en draagt bij aan de opvoeding van deze kinderen. Ook creëer je een veilige, gezellige en stimulerende omgeving en leer je het kind spelenderwijs ontwikkelen. De basis van deze functie leer je tijdens deze opleiding!

Waarom een basisopleiding?

Als je al werkt en in korte tijd meer verdieping wilt geven aan je baan, is een basisopleiding ideaal voor jou. Tijdens deze opleiding hoef je namelijk geen stage te lopen. Ook is een basisopleiding een uitkomst als je erachter wilt komen of een vakgebied je aantrekt. Tijdens deze opleiding leg je een klein aantal examens af waarvoor je vrijstelling kunt krijgen als je daarna doorgaat met de volledige mbo-opleiding. De voordelen van een basisopleiding zijn:

 • Je ontvangt een officieel NTI-diploma;
 • Je kunt de opleiding binnen 6 maanden afronden;
 • Je hoeft geen stage te lopen;
 • Het lesgeld voor een basisopleiding is lager dan voor een mbo-opleiding.

Inhoud

Wat leer ik?

Tijdens de basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker volg je een aantal vakken van de volledige mbo-opleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker Kinderopvang. Je leert belangrijke vaardigheden en taken van een gespecialiseerd pedagogisch medewerker, zoals het voorbereiden en uitvoeren van activiteiten. Hiervoor leer je een plan van aanpak en een programma opstellen. Ook verdiep je je in de opvoeding en ontwikkeling van het kind en begeleiding van kind en ouders.

Studieprogramma

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de basisopleiding:

 • Begeleiden
 • Observeren en organiseren
 • Communiceren met de doelgroep
 • Methodisch werken
 • Pedagogiek
 • Werken met de doelgroep
 • Opvoeding en ontwikkeling
 • Deskundigheidsbevordering
 • Activiteitenprogramma en plan van
  aanpak

Uniek: studieboeken bij het lesgeld inbegrepen!

Waar andere particuliere onderwijsaanbieders gebruikmaken van losbladig en zelf ontwikkeld studiemateriaal, kiest het NTI MBO-College ervoor om te werken met de beste studieboeken. Deze zijn volledig bij je lesgeld inbegrepen. 

Toelating

Je hebt geen vooropleiding nodig

Voor de basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker heb je geen vooropleiding nodig. Je hoeft ook geen stage te lopen.

Advies van onze studieadviseurs

Het kiezen van een basisopleiding die bij je past is niet gemakkelijk. De studieadviseurs van het NTI kunnen je daarbij helpen. Dit kan via een vrijblijvend studieadviesgesprek bij ons op kantoor in Leiden of via de telefoon. De studieadviseurs zijn ook ’s avonds bereikbaar. Meld je direct aan voor een studieadviesgesprek. Om er samen achter te komen wat voor jou de beste opleiding is, praat de studieadviseur met je over:

 • je ambities 
 • je droombaan 
 • je vooropleiding 
 • je persoonlijke situatie

Examen

Examens van de basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker

De basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker bevat theorie-examens. 

Digitale examens volgens de nieuwste mbo-norm

Het NTI MBO-college biedt de Basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker aan volgens de nieuwste mbo-norm. Dat betekent dat voor deze basisopleiding nieuwe examens zijn gemaakt. De examens worden digitaal op locatie afgenomen. Dit is dagelijks mogelijk op tal van locaties door heel Nederland. Je kunt zelf bepalen waar en wanneer je digitaal examen wilt doen voor de Basisopleiding Gespecialiseerd pedagogisch medewerker. Lees meer over hoe digitaal examineren in de praktijk werkt en waar je de testcenters kunt vinden.

Ontvang een officieel NTI-diploma

Erkening-mbo-opleiding.pngNa succesvolle afronding van de basisopleiding ontvang je een officieel NTI-diploma. Een waardevol diploma van een erkende onderwijsinstelling dat goed aansluit op jouw toekomstige baan!

Doorleren na een basisopleiding

Na het afronden van je basisopleiding Pedagogisch medewerker kinderopvang kun je doorstromen naar de volledige mbo-opleidingen Pedagogisch medewerker kinderopvang, Gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang en Onderwijsassistent.

De examenkosten bedragen € 28,33 per maand op basis van het aanbevolen studietempo.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten

Bij het NTI MBO-College profiteer je van een uniek all-in concept, waarbij studiemateriaal, afstuderen, diplomering, reprorecht en hand-outs inbegrepen zijn. Je betaalt alleen lesgeld en examenkosten en je mag dit zelfs in maandelijkse termijnen voldoen. Alle basisopleidingen mag je gratis verlengen. Schrijf je nu in en profiteer tijdelijk van 25% jubileumkorting en een cadeau naar keuze!

Basisopleiding PW4 Gespecialiseerd Pedagogisch Medewerker 4119

Termijnen 6 Maanden * 9 Maanden
Lesgeld per termijn € 140,75 € 94,00
Nu met 25% korting € 105,56 € 70,50
 • Inschrijfgeld en dossiervorming € 50,-
 • 5% korting bij betaling ineens
 • * is het aanbevolen studietempo

Tijdelijk cadeau naar keuze bij inschrijving

Profiteer nu van een cadeau geheel naar keuze. Je kunt kiezen uit ruim 70 producten of uitjes. Kies jij Rituals producten, een blender, grill, of liever kaartjes voor de bioscoop

Welkomstcadeau naar keuze bij NTI

Zorg dat je er op tijd bij bent, want op = op. Lees meer over de actie

Wees de eerste om een review achter te laten

Laat hier jouw beoordeling achter

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten, bekijk tot die tijd op The Feedback Company hoe onze studenten NTI beoordelen:

Reviews Feedback company 8.3