Steeds meer studenten kiezen voor een Associate degree

Steeds meer studenten kiezen voor tweejarige hbo-opleidingen, meldt Vereniging Hogescholen (8 oktober 2021). Ook bij NTI is deze trend duidelijk zichtbaar. Het aantal aanmeldingen voor Associate degrees is bij NTI zelfs met 50% gestegen het afgelopen jaar!

Wat is een Associate degree?

Een Associate degree (Ad) is een tweejarige hbo-opleiding die sterk op de arbeidsmarkt gericht is en je opleidt voor een wettelijk erkend Ad-getuigschrift. Het niveau van een Ad zit tussen het hoogste mbo-niveau en een hbo bachelor in. De Ad's van NTI worden in nauw overleg met het bedrijfsleven ontwikkeld zodat studenten na afloop meteen van start kunnen in het werkveld. Sinds 2018 zijn deze opleidingen erkend door de NVAO.

Snel omscholen of groeien

De Vereniging Hogescholen meldt dat het aantal studenten met een Associate degree vooral groeit in de richting van zorg, onderwijs en management. Dat de groei vooral in deze sectoren zit is natuurlijk niet gek, als je bedenkt dat ook hier grote tekorten zijn in de arbeidsmarkt. Met een Ad kan iemand zich snel laten omscholen naar een branche waar de baankansen hoog zijn. Maar ook mensen met een mbo-diploma die willen doorstuderen, maar geen volledige hbo-bachelor kunnen volgen, kiezen vaak voor een Associate degree.


Een greep uit ons aanbod

Wil jij ook groeien in je carriére of je laten omscholen? Bekijk dan onze Associate degree-opleidingen en behaal een erkend getuigschrift!

 

Bron: https://nos.nl/artikel/2400679-animo-voor-tweejarige-hbo-opleiding-blijft-toenemen