Een zorgeloze Sinterklaastijd met het NTI

Sinterklaas website

Nog even en de goedheiligman klopt weer op de deur. Maar hij kan het natuurlijk niet alleen, al die cadeaus kopen en gedichten schrijven. De avond voor Sinterklaasavond breng je dan ook vaak zuchtend en steunend door. Waarom blijft dat plakband niet zitten en wat rijmt er in hemelsnaam op ‘cadeau’? Het NTI helpt je op weg met deze Sinterklaaspagina!

Eenvoudig een surprise maken

Je kunt snel een surprise maken voor familie of vrienden met onze surprisebouwplaten. Een tv voor je beeldbuisverslaafde vriend of een shopping bag voor je schoonmoeder: je zet ze zo in elkaar met onze bouwplaten. In onderstaande video doet Marielle van het NTI voor hoe je de televisie kunt maken.
 

Download de bouwplaten!

TV website

Download de Televisie

 

Shoppingbag website

Download de Shopping Bag

Een andere surprise maken?

Neem een kijkje bij onze succesvolle Sinterklaasactie uit 2013 met bouwplaten voor een iPad en het Boek van Sinterklaas.


Bekijk onze vorige Sinterklaasactie

Een persoonlijk Sinterklaasgedicht in 6 stappen

1. Maak een mindmap over de persoon
2. Selecteer de leukste weetjes over hem/haar
3. Kies een rijmschema voor je Sinterklaasgedicht
4. Schrijf een eerste versie van je Sinterklaasgedicht
5. Lees je Sinterklaasgedicht hardop voor: hoe klinkt het?
6. Zorg voor een mooie en originele vormgeving  

De 6 leukste gratis Sinterklaasapps

Je vind de apps in de Google Play store of iTunes Appstore.

Club van Sinterklaas App
De Club van Sinterklaas: bekijk afleveringen van de Club van Sinterklaas, speel leuke spelletjes en luister sinterklaasmuziek. Beschikbaar voor iOS en Android.

Rijmpiet App 
Rijmpiet: Hebben bovenstaande dichttips niet genoeg geholpen? Rijmpiet kan je helpen met dichten met meer dan 80.000 rijmwoorden. Beschikbaar voor iOS en Android.

SinterklaasApp
De Sinterklaas App: de leukste sinterklaasliedjes, sintfilmpjes, een rijmwoordenboek voor geweldige gedichten en de beste cadeautips. Beschikbaar voor iOS.

RollendePepernootApp
Rollende Pepernoot: een spannend spel waarin je een Piet bent die achterna wordt gezeten door een Rollende Pepernoot. Beschikbaar voor iOS en en Android. 

SintenPietMemoryApp
Sinterklaas en Pieten Memory
: het klassieke memory spel speciaal in de sint en pieten- uitvoering. Hoe goed is jouw geheugen?  Beschikbaar voor Android. 

SintVideobelt 
De Sint Videobelt: deze app simuleert een videogesprek met Sinterklaas.Je kunt een persoonlijk gesprek opnemen of gebruik maken van het beschikbare gesprek. Beschikbaar voor iOS.