Studeren met belastingvoordeel

Tijdens crisis of economisch lastigere tijden is het aantrekkelijk om je persoonlijk inkomsten en uitgaven weer eens onder de loep te nemen. Wist je bijvoorbeeld dat je kunt studeren met belastingvoordeel?

Studeren met belastingvoordeelCursus Budgetcoach

In de cursus Budgetcoach worden allerlei verschillende uitgaven en opbrengsten samen met de student geanalyseerd. Er wordt daarbij ook specifiek naar mogelijkheden voor kostenbesparing gekeken, waaronder de belastingteruggave. Hierbij komen niet alleen de reguliere kosten voor levensonderhoud naar voren, maar ook diverse andere kostensoorten. Een belangrijke kostenpost voor de student zelf zijn de studiekosten. Het volgen van een studie of cursus kost geld, maar is aan de andere kant een goede investering in jezelf. Met ingang van 2013 helpt de overheid daarbij aan mee door het aftrekken van studiekosten te verbeteren. Door gebruik te maken van de studieaftrek tijdens je belastingaangifte kun je tot 50% van je studiekosten terug vragen van de Belastingdienst! Als docent van de cursus Budgetcoach zou ik deze mogelijkheid tot besparing zeker aanraden!

Studiekosten aftrekbaar

Je kunt kosten voor een opleiding die aansluit bij je beroep of toekomstige beroep aftrekken van de belasting. De Belastingdienst heeft de regels voor consumenten voor het aftrekken van studiekosten in 2013 veranderd. Hierdoor kan het belastingvoordeel flink oplopen. Voor een HBO opleiding kun je voor het fiscale jaar 2013 bijvoorbeeld ruim € 1.100 terugvragen van de belasting uitgaande van een belastingschaal van 52%! Dat is makkelijk bespaard!

Studeren met belastingvoordeel

Ben jij benieuwd naar je belastingvoordeel op basis van je studiekosten? Met behulp van het formulier op de website van NTI kun je jouw belastingvoordeel voor het fiscaal jaar 2013 uitrekenen. Vul snel jouw gegevens in!