Het is al moeilijk genoeg om een leuke winterjas te scoren, daarom heb ik een aantal tips om een winterjas te vinden die perfect bij jou past. In deze blog behandel ik de verschillende soorten lichaamsfiguren en welke winterjas het beste bij welk figuur past.

Winterjas Bron: Pinterest

Breed van boven?

Om simpel te beginnen: “Leg geen accent op de ‘minder mooie’ delen van je lichaam." Heb je een breed bovenlichaam met brede schouders? Kies dan niet voor een jas met een grote kraag of accenten en veel details op de schouders. Kies in dat geval voor een jas met een ‘klokkende rok’, oftewel een jas die uitloopt aan de onderkant. Zo geef je optisch volume aan de heupen wat je figuur weer in balans brengt.

Breed van onder?

Er zijn genoeg peertjes in Nederland te vinden. Wil je voorkomen dat je winterjas een logge verschijning van je maakt, kies dan sowieso voor een jas met een tailleband. Door een jas met tailleband te kiezen leg je het accent op het slankste gedeelte van je lichaam. Zou je deze band weglaten en voor een recht model kiezen, dan zul je er al snel vierkant uitzien. En dat wil je niet.

Winterjas Bron: Pinterest

Een buikje?

Ook als je een buikje hebt, kan het lastig zijn om een jas te vinden die je figuur flatteert. Ook voor dit probleem geldt: kies voor een jas die het accent legt op het slankste gedeelte van je lichaam. Zo kan het zijn dat je onder je borsten vrij slank bent. Als je een jas kunt vinden in een empire model, dan zorgt dit er voor dat het accent gelegd wordt op dat slanke gedeelte van je lichaam. De stof eronder valt wijd bij dit model, waardoor het mooi langs je knuffelvet heen valt. No Go? Een tailleriem! Dit legt in jouw geval accent op het breedste gedeelte van je lichaam. Je buik!

Korte pootjes?

Ook ik heb korte pootjes (in vergelijking tot de rest van mijn lichaam) en ook ik heb een lange jas in de kast hangen. Een lange jas werkt niet goed bij korte benen, het haalt optisch een stukje van je beenlengte af. Niet slim dus (ook niet van mij, maar het is zo lekker warm met -10). Kies beter voor een korter jasje, die niet over de benen heen valt en dus je benen optisch zo lang mogelijk laat lijken.

Volg ons op Instagram

Klik hier

Winterjas Bron: Winterjas

Grote borsten?

Kies een simpele jas, waarbij de aandacht volledig gaat naar een strakke belijning. Kies vooral niet voor knoopjes en andere tierelantijntjes op borsthoogte. (tenzij je juist wèl de aandacht op je boobs wilt hebben). Je kunt wel voor een tailleriem kiezen, zolang deze niet te hoog zit. Zit hij wel te hoog dan heb je de kans dat je er uit ziet alsof je in de jas gepropt zit!

Winterjas Bron: Pinterest

Kleine borsten?

Je kunt het al raden. In dit geval mag je wel voor frutsels op borsthoogte gaan. Randjes, mooie kragen (indien je niet te brede schouders hebt!) en rijen vol met knopen kunnen allemaal extra volume toevoegen aan je bescheiden boezem.

Algemeen

Ben je wat zwaarder? Kies dan niet voor de zogenaamde opgeblazen ‘Michelin’ jas. Een jas als deze voegt volume toe! Deze jas kan wél weer werken als je een figuurtje hebt als twiggy.

Onthoud wel, je gezondheid gaat voor. En ik zal je echt niet aanspreken als je met -10 in een lekkere dikke ‘Michelin’ achtige lange jas zit met je korte pootjes. Houd jezelf warm!