scroll

HBO-programma Professional English

1 Welkom!

Welkom bij de proefles van de opleiding HBO-programma Professional English. Door het doen van deze proefles krijg je meer inzicht in wat je kunt verwachten van het studeren bij NTI. Wij vinden het belangrijk dat jij een weloverwogen studiekeuze maakt. In deze proefles duik je in de lesstof en zie je hoe het lesmateriaal eruitziet. Natuurlijk kunnen we in deze proefles maar een heel klein gedeelte van de lesstof behandelen, we hopen dan ook dat dit onderwerp je aanspreekt ;-). Tijdens het doornemen van de lesstof kun je jouw kennis gelijk testen met de meerkeuzevragen! 

Succes met de proefles!

2 Proefles HBO-programma Professional English

Inleiding

Nieuwsgierig naar het HBO-programma Professional English? Tijdens deze proefles krijg je een voorproefje van de inhoud van de opleiding. Je verkent het studiemateriaal, inclusief een video die rechtstreeks uit de opleiding komt, en hebt de mogelijkheid oefenvragen te maken. Bovendien ontdek je de mogelijkheden van FlexibelStuderen®. We starten de proefles met een overzicht van de opbouw van jouw opleiding. Veel plezier!

Studieprogramma

Mis je in je werk of dagelijks leven kennis over een bepaald onderwerp? Dan is een HBO-programma de perfecte keuze. Het HBO-programma Professional English staat in het teken van zowel schriftelijke als mondelinge taalvaardigheid. De opleiding is als volgt opgebouwd:

Studieprogramma

Tijdens deze opleiding ga je aan de slag met de volgende onderwerpen:

 • Professionele taalregisters gebruiken in diverse situaties
 • Samenvatten van de achtergronden van een cultureel conflict
 • Verklaren van een cultureel conflict in een rapport
 • Aandragen van oplossingen ter voorkoming van culturele conflicten
 • Toepassen van diverse communicatiestijlen in professionele contexten
 • Samenhang en verbanden vinden in verschillende communicatiestijlen

Studiemateriaal

NTI biedt je verschillende studietools aan. Gedurende jouw opleiding ga je aan de slag in een online leeromgeving en maak je gebruik van Mijn NTI. Hierin vind je informatie over jouw opleiding en handige opdrachten die je kunt maken. Daarnaast krijg je lesmateriaal thuisgestuurd, die je tijdens jouw opleiding bestudeert.

Meer weten over het lesmateriaal van NTI? Kijk hier.

Neem een kijkje in de opleiding

Deze video komt rechtstreeks uit het leerpad van jouw opleiding!


Heb jij al enige voorkennis? Beantwoord de volgende vragen en test je kennis.

Schrijf je een professionele brief? Dan dien je gebruik te maken van geschreven Engels. Geschreven Engels is namelijk een stuk formeler, in tegenstelling tot gesproken Engels, dat onder andere wordt gekenmerkt door samentrekkingen en het weglaten van zinsdelen.

Is de volgende zin geschreven in spreek- of schrijftaal?

Been here for quite a long time now. I'm really enjoying it.

Nederlanders hebben soms de reputatie lomp en direct te zijn. Ze kijken bijvoorbeeld op hun horloge en zeggen: Ik moet weg. In veel Anglofone culturen gaat dat anders. Door miscommunicatie kunnen oordelen ontstaan, zo ook op de werkvloer.

Welke stelling is juist over 'unconscious bias'?

1. Bij 'unconscious bias' vooroordeel je mensen, zonder dat je het door hebt.

2. Door 'unconscious bias' kun je automatisch meer toetrekken naar collega's die wat meer op je lijken.


Studieplanning

Het HBO-programma Professional English strekt zich uit over een periode van 3 maanden, en bestaat uit verschillende thema's. Gedurende jouw opleiding kan je steunen op een studieplanning. Hieronder vind je een voorbeeldplanning. Wil je liever een ander studieschema volgen? Dat kan! Je kan deze planning natuurlijk anders indelen indien je minder tijd hebt om te studeren. Wil je een vak sneller afronden? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt zelf de regie in handen!

Studieplanning

HBO-programma Professional English

Week 1 – Datum: bijv. 01.03 t/m 07.03
Thema 1: Engels op de werkvloer

 

Taak: 

Afgerond:

Lezen: artikel

Opdracht: oefenopgaven

Luisteren: podcast
Opdracht: oefenopgaven

Afsluitingsopdracht: oefentoets

Week 2 – Datum:
Thema 2: Schriftelijk communiceren

 

Opdracht: oefenopdracht

 

Reflectie: oefenopdracht evalueren

 

Opdracht: oefenopgaven

 

Lezen: rapport

 

Opdracht: oefenopdracht

 

Afsluitingsopdracht: oefentoets

 

Week 3 - Datum: 
Thema 3:

 

Heb je nog vragen? Of twijfel je over jouw opleiding?

Neem gerust contact met ons! Onze adviseurs staan voor je klaar!

Persoonlijk studieadvies    Start een chat

3 Studeren bij NTI

FlexibelStuderen® doe je bij NTI

Ben jij een vroege vogel, of duik jij liever ‘s avonds laat de boeken in? Met de flexibele opleidingen van NTI kan iedereen, overal studeren. Je kiest zelf je startmoment en bepaalt je eigen tempo. Je krijgt les van topdocenten en wordt tijdens je opleiding begeleid door een mentor. Met jouw online leeromgeving en échte studieboeken studeer je op jouw manier. FlexibelStuderen® doe je bij NTI.

Studietools

Bij NTI gebruik je, afhankelijk van je opleiding, verschillende studietools. Zo ga je aan de slag in de online leeromgeving, gebruik je jouw Mijn NTI en werk je met studieboeken.

Demo online leeromgeving

De online leeromgeving is beschikbaar waar en wanneer je wilt en geeft jou alle benodigde tools tijdens jouw studie. Om een indruk te krijgen van de online leeromgeving kun je een gratis demo volgen. Hier leggen we overzichtelijk uit welke handige hulpmiddelen er tijdens het studeren voor jou klaar staan.

Ben je benieuwd hoe onze online leeromgeving eruit ziet?

Neem een kijkje in de gratis demo

Daarom FlexibelStuderen®:

 1. Erkende opleidingen, bekende naam
 2. Studeren met veel persoonlijk contact
 3. Voordelig studeren, transparant over kosten
 4. Studeren op jouw moment en jouw manier
 5. Overal studeren met onze online leeromgeving
 6. Persoonlijke begeleiding door mentoren en ervaren docenten
 7. Werkgevers zijn snel overtuigd

Direct inschrijven

Wij zijn trots op onze studenten

Studenten van NTI zijn geen doorsnee studenten. Ze volgen een studie naast hun volle leven; hun baan, gezin, hobby’s en vrienden. Ze bepalen hun eigen weg, gaan ook buiten de gebaande paden en studeren op de raarste momenten en vreemdste plekken. Het zijn doorzetters, vol motivatie. Omdat ze hun droom volgen, stappen zetten, de regie in eigen hand nemen. Ze mogen trots op zichzelf zijn. Wij zijn het in ieder geval.

Lees hier de verhalen van onze studenten

Wat is jouw volgende stap?

We denken graag verder met je mee! Het starten van een studie is spannend en roept misschien nog wel meer vragen op. Maar wist je dat iets nieuws leren ook bijdraagt aan je levensgeluk? Je verder ontwikkelen is bovendien goed voor je zelfvertrouwen en je hebt natuurlijk aan de eettafel weer iets te vertellen ;-)

Klaar om te beginnen?

Schrijf je nu in

Heb je na het doen van deze proefles nog vragen? Of zijn er dingen waar je over twijfelt? Onze studieadviseurs geven je geheel vrijblijvend een persoonlijk studieadvies en beantwoorden al je vragen.

5 Ervaringen

Wat vinden onze eigen studenten van hun opleiding?

Bij NTI streven we naar kwalitatief goed onderwijs dat voor iedereen bereikbaar is. En wie kan dit beter beoordelen dan onze eigen studenten?

Chantal, 47 jaar

5star reviews

"Dit is mijn 2de studie bij de NTI en ik ben nog steeds enthousiast! Er is veel verbeterd vergeleken met mijn eerste studie en het is heel duidelijk wat je wanneer moet doen. Verder heb je veel vrijheid om zelf je tempo te bepalen en is de leerstof duidelijk aangegeven in de meeste boeken. Ik kan studeren bij de NTI van harte aanbevelen!" 

Rick

5star reviews

"Prima opleiding! Het niveau is niet te moeilijk, je kunt er lekker snel doorheen werken. Ik vind de stages die erbij horen erg leuk.. zo leer je direct in de praktijk. Over het NTI zelf, ik zou ze zeker aanraden. Contact verloopt netjes en snel, bij vragen regelen ze vrijwel direct alles voor je. Top!" 

Irene

4star.png

"Een goede ervaring over het algemeen. Het thuis studeren bevalt me erg goed en ik vind het prettig dat ik de vrijheid heb om mijn studie zo in te delen zoals het voor mij goed uitkomt."

Sabine

Foodblogster Sabine volgt de HBO Bachelor Toegepaste Psychologie naast haar blog OhMyFoodness