→ Profiteer van tot wel 50% voordeel op het lesgeld met Vlaamse Opleidingscheques! Lees meer

Omschrijving

Start jouw carrière in de logistiek

Wil jij alles weten over goederen- en dienstenstromingen? Wil jij een manager worden die het logistieke proces beheerst en gebruik weet te maken van de nieuwste technieken? Dan ben je hier op het juiste adres. Tijdens deze hbo logistiek opleiding ga jij onder andere aan de slag met bedrijfseconomische aspecten, verandermanagement en fysieke distributie. De hbo logistiek opleiding bereidt jou voor op de praktijk. Zo leer je onder meer alles over logistieke kostenanalyses, bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains. Enthousiast? Start dan jouw HBO opleiding Logistiek en economie.

Hulp bij studiekeuze

Twijfel jij of deze studie bij je past?
Neem dan contact op met een van onze studieadviseurs:

ma-vr (09:00-18:00)

NTI en corona: starten gewoon mogelijk

NTI is de uitvinder van FlexibelStuderen®, dat betekent dat wij veel ervaring hebben in het geven van erkende online opleidingen. Je studeert in een handige online leeromgeving met een combinatie van zelfstudie, online lessen en opdrachten. Eventuele praktijkdagen zijn tijdelijk vervangen door virtual classrooms. Zo loop je geen enkel risico en kun je met een gerust hart blijven werken aan een betere toekomst. Starten is dus gewoon mogelijk. Wil je meer weten? Lees meer over FlexibelStuderen® in de coronaperiode.

Inhoud

Hoe is deze opleiding opgebouwd?

Bij de opleiding HBO Bachelor Logistiek en economie kun je EC's halen. EC's zijn studiepunten volgens de Europese standaard (ECTS: European Credit Transfer System). De gemiddelde studielast is 60 EC's per jaar, maar bij NTI kun je dat flexibel indelen. In het studieprogramma hieronder kun je zien hoe de jaren zijn opgebouwd en hoe de EC's zijn verdeeld.

Het studieprogramma

HBO Bachelor Logistiek en economie 7935

Bij deze opleiding kun je 240 EC's halen, onderverdeeld in de volgende vakken:

Jaar 1

In het eerste jaar van de opleiding Logistiek en Economie ga jij meteen aan de slag met de kern van logistiek en economie. Je verdiept je in bedrijfseconomische aspecten, fysieke distributie, budgettering en management en organisatie. Ook leer je financiële overzichten lezen, begrijpen en interpreteren.

Inleidende fase
 • Startmodule
  0 EC
 • Startbijeenkomst (introductie)
  0 EC
 • Logistiek en supply chain management
  8 EC
 • Management en organisatie
  8 EC
 • Inkoop- en contractmanagement
  8 EC
 • Bedrijfseconomische aspecten
  8 EC
 • Fysieke distributie
  8 EC
 • Logistieke processen en IT
  8 EC
 • Eindopdracht Fase 1
  6 EC
 • Praktijkprogramma Fase 1/Propedeuse-portfolio
  6 EC

Jaar 2

In dit jaar van HBO Logistiek en Economie ga jij je verdiepen. Het managen van bedrijfsprocessen en verandermanagement staat centraal. Om je goed op de praktijk voor te bereiden ga jij aan de slag met logistieke kostenanalyses en bedrijfseconomie. Ook verdiep je je in bedrijfsprocessen, strategische logistiek en supply chains.

Hoofdfase
 • Management van bedrijfsprocessen
  12 EC
 • Strategisch supply chain management
  12 EC
 • Organisatie en verandering
  12 EC
 • Economie en Logistiek
  12 EC
 • Eindopdracht Fase 2
  6 EC
 • Praktijkprogramma Fase 2/Opleidingsportfolio
  6 EC

Jaar 3/4

In het derde jaar van de opleiding specialiseer jij jezelf. Naast de module Effectief communiceren en beïnvloeden kun jij kiezen voor de module Digitale communicatie, Projectmanagement of Inkoopmanagement. In het vierde jaar rond je de opleiding Logistiek en Economie af met een scriptie. Een afstudeerbegeleider helpt jou hierbij.

Afstudeerproject
 • Praktijkprogramma Fase 4/Opleidingsportfolio
  30 EC
 • Afstudeerfase
  0 EC
 • Effectief communiceren en beinvloeden
  12 EC
 • Bachelor Eindscriptie
  30 EC
 • Adviesvaardigheden
  12 EC
 • Specialisatie
  24 EC
 • Praktijkprogramma Fase 3/Opleidingsportfolio
  12 EC
Wil jij uitgebreide informatie over de inhoud van deze vakken?

Wat kun je nog meer verwachten

17 praktijkbijeenkomsten

Tijdens 17 interessante praktijkbijeenkomsten krijg je van topdocenten meer uitleg over de theorie. Ook leer je samen met medestudenten vaardigheden die je later nodig hebt.

Praktijkportfolio

Het leren in de werkomgeving speelt een belangrijke rol in de opleiding. Daarom werk je tijdens deze opleiding aan een opleidingsportfolio, waarin je opdrachten uitvoert op jouw werkplek of in de werkpraktijk. Bij NTI staat een portfoliobegeleider tot je beschikking die jou begeleidt bij het tot stand komen van je portfolio.

 

Twee varianten: duaal of deeltijd

Werk je al minimaal twee jaar bij een relevante werkgever en wil je deze opleiding volgen? Dan kun je je inschrijven voor de duale variant van de HBO Logistiek en economie opleiding. Heb je geen (relevante) werkplek, maar wel 2 jaar werkervaring? Schrijf je dan in voor de deeltijd variant. Bij deze variant loop je 840 uur stage.

Innovatieve en gepersonaliseerde online leeromgeving

In een online leeromgeving volg je Webinars en krijg je kennisclips, lesmateriaal en opdrachten. Bekijk meer over de online leeromgeving.

Studeren bij NTI

Ben je toe aan een carrièreswitch of wil je dat diploma halen waarmee je aan de slag kunt in jouw droombaan? Dan ben je hiervoor bij NTI aan het juiste adres. NTI helpt je graag bij het bereiken van jouw doel!

Bekijk de voordelen van FlexibelStuderen®

FlexibelStuderen®

Studeren via jouw online leeromgeving

Praktijkdagen volgen van echte vakdocenten

Examen doen als jij er klaar voor bent

Vrije tijd als jij daar zin in hebt!

Toelating

Toelatingseisen

Je kunt direct starten met de opleiding HBO Bachelor Logistiek en economie als je een van de volgende diploma's hebt:

 • havo-diploma
 • vwo-diploma
 • mbo-diploma (niveau 4)
 • 21+ toets behaald

Voldoe jij aan één van deze eisen?

Schrijf je direct in voor deze opleiding

Niet de juiste diploma's, wel ouder dan 21?

Dan kun je de 21+ toets doen. Als je deze haalt kun je direct starten met een hbo-opleiding van NTI. Lees meer over deze toets.

Met vrijstellingen studeer je sneller

Als je in aanmerking komt voor vrijstellingen, kun je sneller door de opleiding heen. Daarnaast ontvang je dan een korting van € 12,50 per EC-punt op het lesgeld. Lees hier meer over vrijstellingen.

Stage

Stageduur

Tijdens de opleiding Logistiek en economie loop jij 840 uur stage. Daarnaast werk je aan je verslag. Tijdens je stage ervaar jij hoe het is om in de logistiek te werken. Leuk, want hier kun jij jouw kennis echt in praktijk brengen. Tijdens je stage word je begeleid door een stageadviseur.

Stageplaats

Je mag je stageplaats zelf uitkiezen. Om je te helpen, hebben we een exclusieve overeenkomst met Het Stage Instituut. Heb je al een baan in het vakgebied? Dan kun je deze voordragen als stageplaats. We kijken dan nog wel of deze goed bij de opleiding past.

Stage lopen hoeft pas vanaf je derde jaar, je hebt dus nog even tijd om een stageplek te zoeken! Mocht dit door bijvoorbeeld tijdgebrek ook de komende jaren niet lukken, dan raden wij je aan om voor een hbo-programma te kiezen.

 

Examen

Wettelijk HBO-getuigschrift Logistiek en economie

Hogeschool NTI verzorgt de hbo-opleiding Logistiek en economie in samenwerking met Hogeschool NCOI. De HBO Bachelor Logistiek en economie van NCOI is door de NVAO geaccrediteerd en voldoet daarmee aan de kwaliteitseisen van het Ministerie van OCW. Na afronding van de opleiding ontvang je het wettelijk erkende hbo-getuigschrift ‘HBO Bachelor Logistiek en Economie’. Je mag je dan Bachelor of Artsnoemen. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI.

ministerie OCW logo 250pxbNVAO geaccrediteerd logo 250pxb

Voordelen van examen doen bij NTI

 • Examen doen wanneer jij er klaar voor bent.
 • Digitaal examen doen op tal van locaties door heel Nederland.
 • Maak papers in je eigen tempo en lever ze online in wanneer jij dat wilt.


Examenkosten

De examenkosten bedragen € 62,78 per maand. Deze kosten zijn inclusief het afstudeerexamen.

Studieduur & lesgeld

Je betaalt alleen de eerste 3 jaar lesgeld en examenkosten

Bacheloropleidingen hebben een wettelijke duur van 4 jaar. Bij NTI hanteren we een all-in concept waarbij je alleen lesgeld en examenkosten betaalt. Deze betaal je alleen in de eerste drie studiejaren. Je kunt ook meer tijd nemen voor je studie, bij NTI kun je tot 6 jaar over je studie doen zonder dat er extra kosten in rekening worden gebracht.

 

Vraag een offerte aan

Onderdelen Kosten Termijnen / aantal
Lesgeld per termijn € 185,00 36 maanden
Examenkosten € 62,78 36 maanden
Studiemateriaal gratis
Inschrijfgeld en dossiervorming € 75,00 Eenmalig

Korting op software, hardware en meer via Surfspot!

surfspot logoAls je studeert bij NTI krijg je hoge kortingen op officiële software, hardware en andere ICT-producten via Surfspot. Zo kun je bijvoorbeeld 80% korting krijgen op Office, tot 50% korting op Photoshop en heb je een virusscanner vanaf €5,-. Dat maakt studeren bij NTI nog voordeliger.

Ervaringen met NTI

Voor deze opleiding zijn nog geen ervaringen achtergelaten. Je kunt hieronder wel zien hoe de NTI-opleidingen gemiddeld scoren op basis van alle ervaringen.

8,2 sterren - gebaseerd op 1398 ervaringen
Flexibiliteit
Praktijkdagen
Mentor
Studieprogramma
Docent
Niveau
Studiemateriaal

Kunnen wij je verder helpen?

We zijn benieuwd of alles duidelijk voor je is. Wij staan klaar om je persoonlijk te woord te staan, uiteraard geheel vrijblijvend. Of ben je klaar om de volgende stap te zetten? Je kunt zelf je startdatum kiezen mocht je je binnen 14 dagen toch nog bedenken, dan kun je je studie weer stopzetten; even goede vrienden.